Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 08:13

241 έργα σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

241 έργα σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε εξέλιξη 241 έργα, έχει δοθεί παράταση σε 85  (35,2% του συνόλου) και έχουν διακοπεί οι εργασίες σε 15 για λόγους πληρωμής και σε 3 για τεχνικούς λόγους. 

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ανδρέας Τσουκαλάς απαντώντας σε ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Ντίνας Νικολάκου. Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι πρόβλημα χρηματοδότησης αντιμετωπίζουν κυρίως μικρά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ έχουν λυθεί τα χρηματοδοτικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα έργα οδικής ασφάλειας και τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσουκαλάς είπε: «Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη 241 έργα. Από αυτά 23 είναι στην Αργολίδα, 60 στην Αρκαδία, 24 στην Κορινθία, 68 στη Λακωνία, 45 στη Μεσσηνία και 21 από την Έδρα. Παράταση έχουν περίπου τα 85. Από το σύνολο των έργων σε διακοπή εργασιών λόγω ζητημάτων στις πληρωμές, χωρίς να σημαίνει ότι είναι μεγάλα έργα απαραίτητα, είναι και μικρά κυρίως από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι 15 έργα. Και 3 έργα είναι σε διακοπή εργασιών για άλλους λόγους όπως για παράδειγμα η μεταφορά στύλων της ΔΕΗ κ.λ.π. τα οποία λύνονται».

Για τα έργα οδικής ασφάλειας ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. «Υπήρχε ζήτημα χρηματοδότησης με πρώτη τη Μεσσηνία που είναι ο πρώτος νομός που δημοπράτησε και μέχρι πρότινος ήταν σε διακοπή εργασιών. Τα χρήματα έχουν έρθει από μέρα σε μέρα θα πληρωθεί ο εργολάβος και επομένως θα ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο θέμα. Έχουν ξεπεραστεί τα χρηματοδοτικά προβλήματα και δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε με τα έργα του «Αντώνης Τρίτσης» όπως στο Διοικητήριο της Καλαμάτας όπου είχαμε συνεχή διακοπές εργασιών λόγω μη πληρωμής».

Θ.Λ.