Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 09:04

Οι πηγές του Αγίου Φλώρου ενισχύουν το δίκτυο ύδρευσης

Οι πηγές του Αγίου Φλώρου ενισχύουν το δίκτυο ύδρευσης

 

Δοκιμαστικές γεωτρήσεις, αντλήσεις έδειξαν ότι υπάρχει πολύ νερό στον Αγιο Φλώρο, στα 40 μέτρα από τις πηγές του χωριού, για να ενισχύσει τις πηγές στο Πήδημα και το δίκτυο ύδρευσης της Καλαμάτας.

Αυτό επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης, χθες στο Δ.Σ. της επιχείρησης, όπου για την αξιοποίηση των νερών του Αγίου Φλώρου, αποφασίστηκε η ανάθεση γεωλογικής (και αν απαιτηθεί και γεωτεχνικής) προμελέτης, για τον προσδιορισμό των περιοχών που είναι κατάλληλες για να χωροθετηθεί η νέα δεξαμενή στον Αγιο Φλώρο, όπου από κει θα προωθηθεί το νερό στο Πήδημα και την Καλαμάτα.

Ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για 2.000 κυβικά που υπάρχουν και είναι αναγκαία για το δίκτυο ύδρευσης της Καλαμάτας κι ενημέρωσε πως έχουν εντοπίσει υψομετρικά σημεία, όπου μπορεί να δημιουργηθεί η δεξαμενή.

Ακόμα, αναφέρθηκε ότι ο μελετητής που θα κάνει τη μελέτη, είναι αυτός που έκανε τη μελέτη για τη δεξαμενή στον Αγιάννη Καρβούνη, έχει εμπειρία και η ΔΕΥΑΚ συνεργάζεται με αυτόν εδώ και 15 χρόνια.

Στην παρατήρηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κανάκη ότι φαίνεται να είναι λίγα τα χρήματα (11.000 ευρώ) που διατίθενται για μια τέτοια μελέτη, υποστηρίχθηκε πως είναι αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολύχρονης συνεργασίας.

Γ.Σ.