Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 08:14

Μία προσφορά για τα πάρκινγκ του Νέδοντα

Μία προσφορά για τα πάρκινγκ του Νέδοντα

 

Μία προσφορά κατατέθηκε στη δημοπρασία του Δήμου Καλαμάτας για την εκμίσθωση του κεντρικού και του βόρειου πάρκινγκ στον Νέδοντα.

Η προσφορά ήταν από την Τσουφλίδου Ελένη, την μέχρι τώρα διαχειρίστρια της λειτουργίας των πάρκινγκ για λογαριασμό του δήμου, με ετήσιο μίσθωμα 258.000 ευρώ, ενώ η προσφορά εκκίνησης ήταν 250.000 ευρώ.

Το πρακτικό αυτό της δημοπρασίας που έγινε στις 27 Μαρτίου, καλείται να εγκρίνει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας τη Δευτέρα 1η Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι.

Να υπενθυμίσουμε ότι την κατάρτιση των όρων διακήρυξης διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του βόρειου και του κεντρικού πάρκινγκ του Νέδοντα, την παραχώρηση της χρήσης και λειτουργίας τους σε ιδιώτη, στη Δημοτική Επιτροπή στις 26 Φεβρουαρίου, είχαν καταψηφίσει  οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και Σπύρος Χανδρινός.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είχε ενημερώσει ότι θα είναι 24ωρη λειτουργία των πάρκινγκ και 7 ημέρες την εβδομάδα, με ετήσιο τίμημα που θα ξεκινάει από 250.000 ευρώ, “βασιζόμενοι στους τζίρους των τελευταίων 7 - 8 χρόνων και υπολογίζοντας τις δαπάνες του προσωπικού που θα εργαστεί”,  με διάρκεια μίσθωσης για 5 χρόνια και με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5 χρόνια, ενώ το τιμολόγιο θα παραμείνει 50 λεπτά την ώρα.

* Να αναφέρουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας είχε εγκρίνει την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη διαχείριση και λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα στην Ελένη Τσουφλίδου, με συνολική τιμή 465.000 ευρώ, για 5 χρόνια.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 495.000 ευρώ, με ΦΠΑ 24%, για τα 5 χρόνια και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή. Στο διαγωνισμό είχαν κατατεθεί δύο προσφορές, αλλά η μία απορρίφθηκε λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει, ο Δήμος Καλαμάτας εισέπραττε τα χρήματα από τα πάρκινγκ (περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο) και πλήρωνε μ’ ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ τον ανάδοχο.

Γ.Σ.