Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 08:47

Προχωρούν οι εργασίες στο κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

 

Καλή είναι η πορεία εκτέλεσης του έργου αξιοποίησης του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας στο κέντρο της Καλαμάτας, δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕΚ, όπως ενημερώνει ο δήμος.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Κουτραφούρη, μέχρι σήμερα έχει επισκευαστεί η φέρουσα λιθοδομή του κτηρίου και έχει ενισχυθεί με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, τόσο στην εσωτερική πλευρά της όσο και στους ενδιάμεσους φέροντες τοίχους.

Επιπλέον, έχει γίνει η αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου του α’ ορόφου με πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθώς και η αντικατάσταση της παλιάς ξύλινης τετράριχτης στέγης με νέα.

Με βάση τα ορισμένα στην μελέτη, ακόμα, έχουν αποξηλωθεί και ανακατασκευαστεί εξαρχής, τα εξωτερικά επιχρίσματα και τα μορφολογικά στοιχεία των τεσσάρων όψεων του κτηρίου, ενώ έχει εκτελεστεί μεγάλος μέρος των ηλεκτρολογικών δικτύων και η τοποθέτηση των γυψοσανίδων στο ισόγειο.

Τις ημέρες αυτές, εκτελούνται εργασίες κατασκευής ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και λοιπές εργασίες στο εσωτερικό του κτηρίου.

Το έργο αξιοποίησης του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας (δίπλα στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας), προϋπολογισμού 831.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και εθνικούς πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” (ΥΜΕΠΕΡΑΑ). Ανάδοχος είναι η εταιρεία “Δομική Αθηνών ΑΤΕ” με έκπτωση 15,70%.