Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 07:40

Νέα… παραλία στη Μικρή Μαντίνεια

Νέα… παραλία στη Μικρή Μαντίνεια

"Το έργο προστασίας της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια έχει ουσιαστικά τελειώσει και λειτουργεί σωστά". Αυτό σημείωσε στην "Ε" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Δημόπουλος. Η περιοχή έχει αλλάξει όψη, έχει δημιουργηθεί καινούργια παραλία με φερτό αμμοχάλικο που φτάνει έως το δρόμο και σε ύψος που καλύπτει τους προβόλους από τους ογκόλιθους.

Ο αντιδήμαρχος παρατήρησε ότι "το έργο έγινε για να προστατευτεί η ακτή. Και με την υλοποίησή του δημιουργήθηκε παραλία". Επεσήμανε πως "μέχρι τώρα είναι πετυχημένο. Με τα καιρικά φαινόμενα που είχαμε, δείχνει ότι η θάλασσα δε μεταφέρει το υλικό που τοποθετήθηκε και δε φθάνει στο δρόμο". Ωστόσο, κρατώντας μια επιφύλαξη, ανέφερε ότι "με τέτοιας έκτασης έργα είναι νωρίς να κάνεις την οποιαδήποτε πρόβλεψη". 

Για την εικόνα της μεταφοράς του προβλήματος της διάβρωσης με πιο έντονους ρυθμούς στη βόρεια πλευρά του έργου, στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας με τα παραθαλάσσια καταστήματα, παραδέχθηκε πως "αρχίζει να φαίνεται κάποιο πρόβλημα", αλλά είπε ότι η μελετήτρια έχει διαβεβαιώσει πως δε θα υπάρξει πρόβλημα, όταν ισορροπήσει η κατάσταση και λειτουργήσει πλήρως το έργο. Ο κ. Δημόπουλος  δήλωσε πως "ο δήμος είναι εδώ και αν χρειαστεί θα μελετήσει το πρόβλημα και θα κάνει και άλλο έργο, για να προστατεύσει την περιοχή".

Γ.Σ.