Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου Πάτρα - Πύργος και λίγους μήνες αργότερα τα τελευταία χιλιόμετρα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει η λαϊκή παροιμία. Και αυτό είναι που φοβάται η Μεσσηνία για το υπόλοιπο τμήμα της Ολυμπίας Οδού (που ο Σαμαράς απένταξε και ο Σπίρτζης «σαλαμοποίησε»), το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Για το οποίο όμως η Μεσσηνία δεν κινητοποιήθηκε δεόντως και εγκαίρως για να διεκδικήσει την συνέχιση του έργου που θα παραδοθεί την Πέμπτη. Με εξαίρεση τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας που από νωρίς κατάλαβε την σπουδαιότητα του δρόμου όλοι οι άλλοι συλλογικοί εκφραστές του λαού και της οικονομίας... καθεύδουν υπό μανδραγόραν. Πού είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές, πού είναι ο περιφερειάρχης, πού είναι οι δήμαρχοι, πού είναι οι Εμπορικοί Σύλλογοι, το Επιμελητήριο, οι ξενοδόχοι, οι επιστημονικοί φορείς και όποιους άλλους ξεχάσαμε; Είναι σύμπτωση ή κάτι άλλο υπάρχει; Σύμπτωση είναι ότι όλοι αυτοί είναι φιλοκυβερνητικοί. Και ίσως πιστεύουν ότι θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό αν τον πιέσουν δυναμικά να εξαγγείλει την Πέμπτη την τύχη του δρόμου.
Αν είναι έτσι, είναι άξια της τύχης της η Μεσσηνία. Αν δεν είναι έτσι, μάλλον είναι χειρότερα. Να υπακούουν σε κάποιο κομματικό σιωπητήριο. Αν δεν είναι ούτε αυτό τότε αρμόδια επιστήμη είναι η Ψυχιατρική.
Μπορεί βέβαια να υποθέσει ο καθένας ότι θέλει μέχρι την Πέμπτη. Διότι από εκεί και μετά θα μιλάμε με δεδομένα και ίσως ν’ αρχίσει ένας νέος αγώνας, αν χρειαστεί.