Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 18:54

Στην τύχη του ο δρόμος Ασπρόχωμα - Μεσσήνη

Ούτε αυτή τη φορά θα γίνει σοβαρή παρέμβαση, βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας στην ευθεία Ασπροχώματος - Μεσσήνης, του δρόμου με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Μεσσηνία. Τα χρήματα από την εργολαβία για τη συντήρηση του εθνικού δικτύου, συνολικά 1,5 εκ. ευρώ, δε φθάνουν, καθώς διατέθηκαν σε αποκαταστάσεις ζημιών και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

 

Από τη συγκεκριμένη εργολαβία προβλεπόταν να μπουν φώτα σε σημεία της ευθείας (κυρίως στην είσοδο της 120 ΠΕΑ) και να βελτιωθεί ο δρόμος σε όλο το πλάτος του και στα ερείσματα. Ομως, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και τις αποκαταστάσεις των ζημιών που χρειάστηκαν στον εθνικό δρόμο πριν και μετά την Κυπαρισσία, καθώς και σε άλλα σημεία του εθνικού δικτύου του νομού, τα χρήματα έχουν λιγοστέψει.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης στη στροφή του Αρκουδέα, στο δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό, θα γίνει ταμείο για τα χρήματα που περίσσεψαν και τα οποία θα μπορούν να διατεθούν για την πολύπαθη ευθεία. Ωστόσο, στην Περιφερειακή Ενότητα εκτιμάται ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με τον κυκλικό κόμβο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που θα έχει φώτα και λόγω της παρουσίας του, θα μειώνεται και άλλο η ταχύτητα (μετά τον κόμβο του "Μορέα"). Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της ευθείας θα παραμείνει επικίνδυνο και στο σκοτάδι.

Πηγές της Τροχαίας Καλαμάτας σημείωσαν ότι εδώ και χρόνια ζητούν με έγγραφα τη βελτίωση και την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι έχουν ζητήσει φωτισμό, διαπλάτυνση και νησίδα για να αποτρέπονται οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται, λόγω της ευθείας. Επιπλέον, η επικινδυνότητα μεγαλώνει, με την απειλή της παράσυρσης πεζών, λόγω των καταυλισμών των τσιγγάνων, που υπάρχουν κοντά στο δρόμο. Επισημαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει πέσει ούτε νέος αντιολισθηρός τάπητας.

 

Γ.Σ.