Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 11:37

Γνωμοδότηση για την μελέτη παράκαμψης του Κάμπου

Με καθυστέρηση χρόνων το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συζητάει και γνωμοδοτεί αύριο, στις 4 το απόγευμα, για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παράκαμψης Κάμπου και Σταυροπηγίου στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Μάνης.

Πρόκειται για νέα χάραξη του δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων, 2,2 λιγότερα χλμ. από το σημερινό δρόμο. Θα ξεκινάει πριν από τον Κάμπο, στη διασταύρωση του δρόμου προς Σάνταβα, θα περνάει δυτικά και βόρεια του Κάμπου, νότια του Σταυροπηγίου και κάτω από το κάστρο της Ζαρνάτας και θα συναντάει πάλι τον επαρχιακό δρόμο της Μάνης μετά το Σταυροπήγιο και τη Μάλτα. Προβλέπονται δύο κόμβοι, στην αρχή πριν τον Κάμπο και στο σημείο συνάντησης με τον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Κάμπου - Σταυροπηγίου, όπου θα κατασκευαστεί και συμβάλλουσα οδός μήκους 332 μέτρων.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επισημαίνει ότι «στο φάκελο της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που διαβιβάστηκε, δεν περιλαμβάνονται γνωμοδοτήσεις αρμοδίων υπηρεσιών (π.χ. Αρχαιολογικών, Δασαρχείου κ.λπ.) καθώς και τα σχετικά διαγράμματα οδοποιίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη της παράκαμψης Κάμπου - Σταυροπηγίου είχε εκπονηθεί από το 2008, επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Ξεχάστηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρότι το ΕΣΠΑ ήταν σε εξέλιξη, και πριν από μερικούς μήνες η Περιφέρεια θυμήθηκε το έργο της βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης στη Μάνη και ανέθεσε συμπληρωματικό κτηματολόγιο για να ωριμάσει μελετητικά το έργο της παράκαμψης Κάμπου και Σταυροπηγίου.