Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 21:55

Πλήρωσαν επιτάξεις για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι

Πλήρωσαν επιτάξεις για  το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι

Επιτάξεις πλήρωσαν χθες στο Πεταλίδι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ιδιοκτήτες γης, για το έργο του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να παραδοθούν ελεύθεροι χώροι στην ανάδοχο εταιρεία, ώστε να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς το σημαντικό αυτό οδικό έργο που υλοποιείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να τελειώσει.
Στο ΚΕΠ Πεταλιδίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς γύρω στους 30 ιδιοκτήτες κτημάτων στην περιοχή, από την έξοδο της παράκαμψης Πεταλιδίου (στο παλιό κάμπινγκ) και προς το Καλαμάκι. Δεν βρίσκονταν όλοι όσοι είχαν προσκληθεί τηλεφωνικά, καθώς υπάρχουν και διαφωνίες, για διάφορους λόγους. Οπως μάθαμε, μηχανικοί και δικηγόροι εκτός Μεσσηνίας, οι οποίοι ασχολούνται με ζητήματα απαλλοτριώσεων, έχουν συνεννοηθεί με ιδιοκτήτες να τους στηρίξουν στο δικαστήριο για να πετύχουν καλύτερες τιμές αποζημίωσης στις απαλλοτριώσεις.
Συζητώντας με κάποιους από τους ιδιοκτήτες που προσήλθαν:
Ο Στέλιος Ηλιάδης μας είπε ότι «δεν υπάρχει διαφωνία για το έργο. Πρέπει να φτιαχτεί ο δρόμος». Παρατήρησε, όμως, πως «δεν είναι καθόλου σωστή η χάραξη. Εχει γίνει από ερασιτέχνες» - και πρόσθεσε: «Δε συμφωνούμε με την τιμή, είναι πολύ λίγα τα χρήματα που προβλέπονται».
Ο Σπύρος Αφάλης που έχει οικόπεδο κολλητά με το κάμπινγκ ανέφερε: «Θέλω να με αποζημιώσουν με λογική τιμή, την τιμή που έχω πληρώσει, που ήταν διπλάσια από την αντικειμενική».
Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος συμφώνησε «να πληρωθούμε με την εμπορική τιμή« και παρατήρησε: «Με το κτήμα που μου παίρνουν, δεν έχω πρόβλημα. Ομως με τον κάθετο δρόμο που θέλουν να διαπλατύνουν, μέσα δεν περνάει κανένας. Δε χρειάζεται η διαπλάτυνση, υπάρχει δρόμος».
Ο Νίκος Ζέρβας που έχει κτήμα δίπλα από το "Sun Rise" επεσήμανε ότι «γίνεται ένα έργο κοινής ωφέλειας. Είναι ωφέλιμο για τον κόσμο, για τον πολιτισμό μας και πρέπει να γίνει». Επίσης σημείωσε: «Συμφώνησα από την αρχή για το κτήμα μου, τους επέτρεψαν να ξεκινήσουν από εκεί». Ωστόσο συμφώνησε ότι η χάραξη δεν είναι σωστή.