Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 22:09

Μαλαπάνης:"Μορέας" και για τους δρόμους της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΜΑΛΑΠΑΝΗΣ

Σ’ ένα δίμηνο υπολογίζεται ότι θα τελειώσει η μελέτη για το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που εκπονείται από το υπουργείο Υποδομών, όπως ενημέρωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης. Επέμεινε δε στην κατασκευή των σημαντικών οδικών έργων του νομού με ΣΔΙΤ, επισημαίνοντας ότι μπορεί να γίνουν και με παράταση της σύμβασης του αυτοκινητόδρομου - συμφωνώντας με παλιότερη πρόταση της "Ε".
Ο κ. Μαλαπάνης πληροφόρησε, επίσης, ότι για τον νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος αναμένεται η έγκριση της συμπληρωματικής μελέτης που λαμβάνει υπόψη της το ΓΠΣ Μεσσήνης και η οποία έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Υπερπεριφέρειας στην Τρίπολη.
Για το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη είπε ότι έχει εγκριθεί η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και σε σύντομο χρόνο θα είναι έτοιμη κι η μελέτη.
Παρατήρησε πως «για το ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο έχω γίνει κουραστικός» (αναφερόμενος στην επιμονή του για ΣΔΙΤ) και είπε ότι υπάρχει επίσης το τομεακό του υπουργείου, ενώ και οι ΣΔΙΤ έχουν διάφορες μορφές.
Διευκρίνισε, τέλος, ότι με την πρόταση για παράταση της σύμβασης του αυτοκινητόδρομου αναφέρεται σε συμφωνία και όχι σε διαγωνισμό - και εκτίμησε πως όσο περισσότερα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα ψάχνεις τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχεις.
Γ.Σ.


NEWSLETTER