Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 11:23

Κατέρρευσε ο μόλος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Κατέρρευσε ο μόλος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Τμήμα από τον παλιό προσήνεμο μόλο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας έχει πλέον καταρρεύσει επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την άσχημη κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η θαλασσοταραχή πριν λίγες μέρες στην περιοχή έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα και τις ανησυχίες ακόμη μεγαλύτερες για το μέλλον του λιμανιού, καθώς πλέον δεν έχει καταστραφεί μόνο τμήμα του νέου έργου που είχε γίνει στο λιμάνι αλλά και του υφιστάμενου μόλου που είχε αντέξει τόσες και τόσες φουρτουνιασμένες θάλασσες επί πολλά χρόνια.

Οπως μας επισήμαναν αλιείς που μας υπέδειξαν και το μέγεθος του προβλήματος, πλέον σε κάθε φουρτούνα όπου τα κύματα χτυπάνε το λιμάνι, καταρρέει και ένα κομμάτι του, με την θάλασσα όχι απλώς να μπαίνει κανονικότατα μέσα χωρίς να την ανακόπτει τίποτα, αλλά βάζει σε κίνδυνο όλο το λιμάνι και φυσικά τα σκάφη που δένουν σε αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλα τμήματα από τον χτιστό παλιό μόλο έχουν πέσει στην εσωτερική πλευρά του κρηπιδώματος, ενώ ένα τεράστιο τμήμα στο τελείωμά του μοιάζει σαν να κρέμεται από μια κλωστή πριν καταλήξει στην θάλασσα. Είναι αυτό το τμήμα, πάνω στο οποίο πριν κάποιους μήνες στεκόμασταν σε κάποια από τις πολλές αυτοψίες που έγιναν. Αυτοψίες που προς το παρόν έχουν μείνει μόνο σε υποσχέσεις, αφού δεν έχει γίνει τίποτα προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να σταματήσει η επέκταση της καταστροφής.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER