Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 21:41

Eξοπλισμός μονάδας φυσικού αερίου: Το Πάσχα το πλοίο, μέσα Μαΐου το ταξίδι

Γράφτηκε από την
Eξοπλισμός μονάδας φυσικού αερίου: Το Πάσχα το πλοίο, μέσα Μαΐου το ταξίδι

Ανήμερα το Πάσχα θα δέσει κατά πάσα πιθανότητα στο λιμάνι της Καλαμάτας το πρώτο πλοίο που μεταφέρει γιγαντιαία κομμάτια σύγχρονου εξοπλισμού για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη. Από χθες βρίσκεται στο λιμάνι το πρώτο τμήμα της νταλίκας ειδικών μεταφορών που θα μεταφέρει το φορτίο βάρους 300 τόνων από το λιμάνι στη Μεγαλόπολη και το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει... ημέρες.
Σύμφωνα με τον οδηγό της εταιρείας "Αλυσανδράτος" Θύμιο Μωραΐτη, το συνολικό μήκος της νταλίκας, μετά τη φόρτωση, θα ξεπερνάει τα 80 - 85 μέτρα, ενώ με ειδική φόρτωση το συνολικό ύψος από 6 μέτρα θα μειωθεί στα 5 μέτρα προκειμένου το όχημα να περάσει κάτω από τις γέφυρες της εθνικής οδού.
Η νταλίκα αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι της από την Καλαμάτα γύρω στα μέσα Μαΐου, καθώς η οργάνωση του ταξιδιού και η λήψη των απαραίτητων μέτρων χρειάζονται αρκετό χρόνο.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το πλοίο επρόκειτο να καταπλεύσει αύριο Μεγάλη Πέμπτη, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν καθυστέρηση 2 - 3 ημερών.


NEWSLETTER