Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 19:03

Ηλεκτρονικές πινακίδες στις στάσεις του Αστικού

Οι πολίτες της Καλαμάτας δε θα ταλαιπωρούνται πλέον περιμένοντας πολλή ώρα το αστικό λεωφορείο στη στάση. Κι αυτό γιατί ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των ιστών και η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινακίδων σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ.

Πρόκειται για το έργο με την ονομασία "Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης - Eυφυής μετακίνηση", με προϋπολογισμό 195.717,60 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.

Για την ολοκλήρωση του έργου ενημέρωσαν χθες ο Θανάσης Ηλιόπουλος, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα διοικητικά θέματα, ο εκπρόσωπος του Αστικού Γιώργος Κεχρολόγος και ο Γιώργος Ξηρογιάννης, υπεύθυνος του έργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας ηλεκτρονικής πινακίδας ενημέρωσης οδηγών στη διασταύρωση Αρτέμιδος και Μακεδονίας, δύο ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης στο πάρκινγκ πίσω από τον ΟΤΕ, 10 ηλεκτρονικών "έξυπνων" πινακίδων σε στάσεις σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, 14 τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία (εγκαθίστανται), δύο ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου (εγκαθίστανται) και έναν διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού (υπό κατασκευή).

Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει μέχρι να φτάσει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει.