Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 18:33

Προστασία του αεροδρομίου Καλαμάτας από πλημμύρα

Εργο για την προστασία του αεροδρομίου της 120 ΠΕΑ από τον Πάμισο, από την απειλή της πλημμύρας, προγραμματίζει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου πραγματοποιείται δημοπρασία για τον καθαρισμό και τη μόρφωση πρανών στον Πάμισο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

 Στην τεχνική έκθεση αναφέρεται ότι «λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του προηγούμενου χειμώνα στα αναχώματα του ποταμού Παμίσου, δυτικά του βόρειου τμήματος του αεροδρομίου, στην περιοχή της Μικρομάνης, έχουν παρουσιάσει αστοχίες με κίνδυνο κατάρρευσης και πρόκλησης ζημιών στις ανωτέρω εγκαταστάσεις».

 Με το έργο που δημοπρατείται, προβλέπεται «να γίνει καθαρισμός σε διάφορες θέσεις της κοίτης, των πρανών και του αναχώματος του ποταμού Παμίσου, στο τμήμα του δυτικά του αεροδρομίου και έως την κοινότητα του Αρι, καθώς και σε τμήματά του νότια της Βαλύρας. Επίσης, θα γίνει και εκβάθυνση της κοίτης του στα ανωτέρω τμήματα και στις θέσεις που θα κριθεί απαραίτητο».

 Στην τεχνική έκθεση επισημαίνεται πως «τα κατάλληλα προϊόντα του καθαρισμού και της εκβάθυνσης των ανωτέρω τμημάτων του ποταμού Παμίσου, κατά προτεραιότητα θα μεταφερθούν και εναποτεθούν σε διάφορες θέσεις προς ενίσχυση των αναχωμάτων του».

Γ.Σ.