Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 17:42

Προχωρούν οι εργασίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Προχωρούν οι εργασίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται ο ελαιοχρωματισμός του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας με ειδικά χρώματα εξοικονόμησης ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «προχωρά με πολύ εντατικούς ρυθμούς το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων και Διοίκησης του ΓΝ - ΚΥ Κυπαρισσίας», το οποίο, όπως σημειώνεται, «προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στα συμβατικά χρονοδιαγράμματα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι σε συνεργασία της διοίκησης του Γ.Ν. Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξετάζεται «η προοπτική επέκτασης του ισογείου, με κύριο στόχο τη συγκέντρωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος, βάζοντας ένα τέλος στον αδικαιολόγητο κατακερματισμό τους και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομία των δαπανών από την καταβολή των ενοικίων».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 

Παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο αναδιαρρύθμισης ισογείου του κτηρίου των εξωτερικών ιατρείων - διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.

Για το έργο για το οποίο υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις, η αρχική προθεσμία ήταν 5 μήνες, μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «κύριος λόγος παράτασης είναι η καθυστέρηση που προέκυψε, λόγω του ότι ο ανάδοχος έθεσε θέμα εκκένωσης όλου του ισογείου του Νοσοκομείου» και διευκρινίζεται: «Η παραπάνω εκκένωση δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του Νοσοκομείου (ως είχε το δικαίωμα) και αντιπροτάθηκε η διαίρεση του έργου σε δύο χωροταξικές φάσεις. Η λύση αυτή διασφάλιζε την απρόσκοπτη πρόσβαση στο μοναδικό κλιμακοστάσιο και στο Ακτινολογικό Εργαστήριο - Υπέρηχοι, καθώς επίσης και τη λειτουργία του υπάρχοντος ή εναλλακτικά του υπό κατασκευή ανελκυστήρα με ταυτόχρονη λειτουργία των ΤΕΠ και των Εξωτερικών Ιατρείων. Προφανώς όταν ολοκληρώνονταν οι εργασίες στο 1ο τμήμα, θα γινόταν προσωρινή μεταφορά των Εξωτερικών και ΤΕΠ στον ανακαινισμένο χώρο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες της 2ης χωροταξικής φάσης.