Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 18:20

Ναυταθλητικό κέντρο στον Αρι προτείνει η Κωπηλατική Ομοσπονδία

Τη δημιουργία ενός ναυταθλητικού κέντρου στον ποταμό Αρι προτείνει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, ο πρόεδρος της οποίας, Γιάννης Καρράς, επισκέφθηκε την περιοχή και διαπίστωσε πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στον συγκεκριμένο τομέα.  

 

Ο κ. Καρράς, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών», τόνισε την ανάγκη να γίνουν σταθερά βήματα με τη συνεργασία και των τοπικών φορέων, τονίζοντας τα οφέλη που θα υπάρχουν για την περιοχή, καθώς το άθλημα αναμένεται να προσελκύει πλήθος επισκεπτών. 

Σημείωσε ωστόσο πως θα πρέπει να γίνουν επιπλέον εργασίες καθαρισμού της κοίτης με μηχανήματα, και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες με τη στήριξη των τοπικών φορέων. 

Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, διαπίστωσε τη βούληση να υλοποιηθεί ένα τέτοιο ναυταθλητικό κέντρο. 

Η δημιουργία του θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή να γίνει ευρύτερα γνωστή, αλλά και την ευκαιρία στους νέους να ασχοληθούν με το άθλημα, όπως είπε.

Και σημείωσε αναφορικά με τη συμβολή ενός τέτοιου ναυταθλητικού κέντρου στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, πως οι διοργανώσεις προσελκύουν γύρω στους 300 με 500 αθλητές, πέρα από τους συνοδούς τους και φυσικά τους λάτρεις του αθλήματος.

Ο κ. Καρράς συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ποσειδών» Δημήτρη Τσίχλη και κατοίκους της περιοχής, γνώρισε το ποτάμι και περιηγήθηκε κυρίως στην περιοχή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων.

Κ.Δ.