Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 22:45

Δεινοπαθούν από τη σκόνη του περιφερειακού (βίντεο)

Δεινοπαθούν από τη σκόνη του περιφερειακού (βίντεο)

Από τη σκόνη δεινοπαθούν χειμωνιάτικα οι κάτοικοι των περιοχών όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες για την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης φορτηγών σε χωματόδρομους. Αυτό βέβαια ισχύει για τις περιόδους που δεν βρέχει κι έχουν υπάρξει αρκετές -μεγάλης μάλιστα διάρκειας- το τελευταίο διάστημα, μετά την επανέναρξη των εργασιών. 

Οι κάτοικοι, που δεν τολμούν ν’ ανοίξουν ούτε παράθυρο όσο γίνονται εργασίες στα εργοτάξια, ζητούν τουλάχιστον να υπάρξει μέριμνα για να καταβρέχεται ο δρόμος σε τακτά χρονικά διαστήματα από μια υδροφόρα, όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Τώρα, ο καθένας από μόνος του βγαίνει στο δρόμο με ένα λάστιχο, κάνοντας μια… τρύπα στο νερό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ακόμα και η μείωση της ταχύτητας των φορτηγών, έμφορτων ή κενών φορτίου, θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση του προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουν πως η γκρίνια έχει να κάνει με τη σκόνη και την όποια αδιαφορία τους δυσκολεύει περισσότερο την καθημερινότητα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία ολοκλήρωσης του νέου δρόμου.

Κ.Δ.