Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 18:26

Δεν ανησυχεί ο "Μορέας" για τις καθιζήσεις στον Αγιο Φλώρο

Δεν ανησυχεί ο "Μορέας" για τις καθιζήσεις στον Αγιο Φλώρο

Το γνωστό πρόβλημα καθίζησης στον αυτοκινητόδρομο, στον Αγιο Φλώρο, στο ύψος της παλιάς κοίτης Παμίσου, εξακολουθεί να υπάρχει. Πρόβλημα που έχει καταγραφεί από τη μελέτη και την κατασκευή του έργου και για το οποίο δεχθήκαμε αρκετές διαμαρτυρίες το τελευταίο διάστημα από οδηγούς.

Την ύπαρξη του προβλήματος παραδέχθηκε στην "Ε" η Βίλυ Βεγήρη, διευθύντρια λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητόδρομου του "Μορέα", επισημαίνοντας πως μειώνεται κι εκτιμώντας ότι μελλοντικά θα εξαλειφθεί. Η κ. Βεγήρη αναγνώρισε ότι «η παρέμβαση αποκατάστασης θα έπρεπε να έχει γίνει ένα μήνα νωρίτερα».

Για το φαινόμενο της καθίζησης στην παλιά κοίτη Παμίσου, όπου υπάρχει βάλτος, η υπεύθυνη του "Μορέα" παρατήρησε: «Γνωρίζαμε από το μελετητή ότι στο συγκεκριμένο σημείο πρόκειται να παρατηρηθούν καθιζήσεις. Ομως, φθίνουν, βαίνει μειούμενη η καμπύλη των καθιζήσεων. Δεν υπάρχει ανησυχία. Πολύ σύντομα θα γίνει η αποκατάσταση». Εκτίμησε ότι «θα μηδενιστεί το φαινόμενο» και πρόσθεσε πως «το μετράμε και όταν έρχεται η στιγμή γίνεται η παρέμβαση. Θα έπρεπε να έχει γίνει ένα μήνα νωρίτερα. Δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί ξανά. Ομως, οι χρόνοι, τα διαστήματα που απαιτείται παρέμβαση, είναι μεγαλύτερα πλέον».

 Γ.Σ.