Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 20:19

Προτάσεις για την 23ης Μαρτίου έως και τις 28 Απριλίου 

Γράφτηκε από την

Μέχρι τις 28 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, θα παραλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας προτάσεις στο πλαίσιο του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που έχει προκηρύξει για τον επανασχεδιασμό της 23ης Μαρτίου καθώς και της συνέχειας προς τις οδούς Υπαπαντής και Σταδίου.

Ως περιοχή μελέτης, σύμφωνα με την προκήρυξη, ορίζεται κυρίως η 23ης Μαρτίου και ο σε επαφή της δημόσιος  χώρος, όπως και η συνέχειά της ανατολικά προς τις οδούς Σταδίου και Υπαπαντής. Δυτικό όριο αποτελεί η διασταύρωσή της με την οδό Αρτέμιδος. Ανατολικά περιλαμβάνεται στην περιοχή μελέτης η οδός Σταδίου έως τη διασταύρωσή της με την οδό Φαρών και το τμήμα της οδού Υπαπαντής μέχρι την πλατεία Αμφείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός του διαγωνισμού είναι «η αναζήτηση σχεδιαστικών προτάσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου της περιοχής, ενώ το μελλοντικό έργο, θα αναδείξει το μνημειακό χαρακτήρα της οδού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες μελέτες θα βραβευθούν με 2.300 ευρώ η πρώτη, με 2.000 η δεύτερη και με 1.700 η τρίτη, ενώ -σύμφωνα με την προκήρυξη- «είναι δυνατόν να δοθούν και δύο εξαγορές των 1.000 ευρώ εκάστη, μετά από υπόδειξη της Κριτικής Επιτροπής».

Οι ενδιαφερόμενοι για επιπλέον πληροφορίες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Χριστίνα Λυκουργιά, τηλ. 272 13 61729, 272 13 61768, Ε-mail texnyp@kalamata.gr).