Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 08:17

Δάνειο 5,5 εκατ. ευρώ για έξι έργα στην Καλαμάτα

Δάνειο 5,5 εκατ. ευρώ για έξι έργα στην Καλαμάτα

Τη δημοπράτηση, μέσα στον Μάρτιο, έξι έργων στην πόλη της Καλαμάτας εξήγγειλε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποιώντας ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το δάνειο των 5.337.425 ευρώ του Δήμου Καλαμάτας.

 

Ειδικότερα ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι τα προς δημοπράτηση «έργα υποδομής που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την εικόνα της πόλης», είναι τα εξής:

- Ανάπλαση της Αριστομένους στα παλιά "Ουζάκια" και συγκεκριμένα από την Ξενοφώντος μέχρι τη Μακεδονίας (1.925.000 ευρώ). Σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα περιοριστεί το εύρος του δρόμου και θα αυξηθεί αυτό του πεζοδρομίου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πεζοδρομημένη διαδρομή από το λιμάνι ως το κέντρο της πόλης.

- Αθλητικό πάρκο στις εκβολές του Αρι, στην ανατολική όχθη, με δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου (378.425 ευρώ).

- Ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος στη Νέδοντος, από την Κροντήρη μέχρι τη μαρίνα (1.170.000 ευρώ).

- Επισκευή του κτηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής στο χώρο του παλιού νοσοκομείου που μετασκευάστηκε σε Δημαρχείο (1.364.000 ευρώ). Στο κτήριο της Καρδιολογικής, είπε ο δήμαρχος, θα στεγαστεί το Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.

- Γήπεδο Σφαγείων, χλοοτάπητας και βελτίωση των λοιπών εγκαταστάσεων (200.000 ευρώ) και

- Γήπεδο (δημοτικός χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων) στα Παλιάμπελα (300.000 ευρώ).

«Δεν υπάρχουν πλέον χρήματα από προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, γι’ αυτό η δημοτική αρχή επέλεξε τη λύση του δανείου, προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομής για την Καλαμάτα» κατέληξε ο Π. Νίκας.

Β.Γ.Μ.