Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 15:19

Μάρτιο του 2017 παραδίδεται το Κόρινθος - Πάτρα

Μάρτιο του 2017 παραδίδεται το Κόρινθος - Πάτρα

Το Μάρτιο του 2017 προβλέπεται η ολοκλήρωση και παράδοση όλων των έργων της Ολυμπίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Πάτρα), σύμφωνα με το λεγόμενο "πλαίσιο συναντίληψης", τη συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με τον παραχωρησιούχο και τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Αυτό τόνισε χθες ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, σε επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού στο Ξυλόκαστρο και την Ακράτα. 

Για το Πάτρα - Πύργος, το οποίο έχει καταμεριστεί σε 8 εργολαβίες, παρατήρησε ότι έως το φθινόπωρο του 2016 θα επιτευχθεί η δημοπράτηση του συνόλου των εργολαβιών του.

Αφού μίλησε για συνεκτικό και πλήρες δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στην Πελοπόννησο, με την Ολυμπία Οδό, το Πάτρα - Πύργος και τον αυτοκινητόδρομο του "Μορέα", ο Γ. Δέδες επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος  αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί μέσα στο 2016 σε χρήση και λειτουργία.

Σε σύσκεψη βουλευτών, δημάρχων, τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων της κατασκευάστριας κοινοπραξίας που πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο, ο Γ. Δέδες σημείωσε, επίσης, πως το φθινόπωρο θα παραδοθεί το τμήμα από την Αρχαία Κόρινθο ως το Κιάτο (μήκους 20 χλμ.) και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα έως το Ξυλόκαστρο. Παρατήρησε, ακόμα, ότι στους ίδιους χρόνους προβλέπεται και η παράδοση των παράπλευρων οδών του αυτοκινητόδρομου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την "ανακούφιση" της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.