Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 21:45

Το σύστημα ασφαλείας ISPS αναβάθμισε το λιμάνι της Καλαμάτας 

Το σύστημα ασφαλείας ISPS αναβάθμισε το λιμάνι της Καλαμάτας 

Η εφαρμογή του κώδικα ISPS (Διεθνής Κώδικας για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων) έχει αναβαθμίσει τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού της Καλαμάτας. Αυτό επισημαίνει στην "Ε" ο κεντρικός λιμενάρχης, πλοίαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Μποτίνης - καθώς από πέρυσι παρατηρείται αύξηση κατάπλων ξένων κρουαζιερόπλοιων, σε σχέση με το 2014. Πέρυσι λοιπόν καταγράφηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας 31 κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων (αύξηση 94%), με 38.549 επιβάτες (αύξηση 115%). Ενδεικτικό είναι ότι το σύνολο των κατάπλων πλοίων έφτασε τα 276 (αύξηση 13%) και οι έλεγχοι από το Γραφείο Επιθεώρησης Πλοίων στον τομέα της ασφάλειας ναυσιπλοΐας αυξήθηκαν κατά 16%. 

Γενικότερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας έχει να επιδείξει ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα σε όλους τους τομείς αστυνομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος τη χρονιά που μας πέρασε, παρά την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Νικολάου, την έλλειψη πλωτού σκάφους ανοικτής θαλάσσης και με την υποστελέχωση σε όλες τις βαθμίδες των αξιωματικών και υπαξιωματικών να αγγίζει το 50%. Σε αυτό συνέβαλε και η ενίσχυση της υπηρεσίας με ένα φουσκωτό σκάφος, 4 οχήματα και 2 μηχανές, δίνοντας την δυνατότητα να ενταθούν οι περιπολίες μέρα και νύχτα από στεριά και θάλασσα. 

ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ

Είναι ενδεικτικό ότι το σύνολο περιπολιών αυξήθηκε κατά 54% (1.506 περιπολίες) σε σχέση με το 2014, ενώ διενεργήθηκαν συνολικά 1.143 περιπολίες (αύξηση 61%).

Επίσης δημιουργήθηκαν κλιμάκια αγορανομικών ελέγχων, με κύρια αποστολή τον έλεγχο του παραεμπορίου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, αλλά και στα καταστήματα του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" που συνδέει την Κρήτη με την Καλαμάτα. Επιπλέον αυξήθηκαν οι έλεγχοι σε πλοία, ελαιοτριβεία αλλά και στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις ακτές του Μεσσηνιακού Κόλπου για θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος. Τη χρονιά που πέρασε διενεργήθηκαν 165 έλεγχοι (αύξηση 85% σε σχέση με το 2014) και βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 3.600 ευρώ (αύξηση κατά 50%). Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας συνεργάστηκε και με τους οικείους δήμους για να τοποθετηθούν ναυαγοσώστες σε πολυσύχναστες παράλιες, με αποτέλεσμα την δραστική μείωση των περιστατικών πνιγμών για το περσινό καλοκαίρι κατά 50%. 

ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΗΣ

Αυξημένα σε σχέση με το 2014 ήτανε και τα μέτρα τάξης σε όλες τις δραστηριότητες εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού καθότι έχει αρχίσει πλέον η εφαρμογή του κώδικα ISPS (Διεθνής Κώδικας για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων) - αλλά και έχει αναβαθμιστεί ο τουριστικός χαρακτήρας της χερσαίας ζώνης, καθώς παρατηρείται αύξηση κατάπλων ξένων κρουαζιερόπλοιων και πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων. Το Τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου Καλαμάτας με αιχμή την νεοσύστατη ΟΜΑΕ (αντίστοιχη ΔΙΑΣ του Λιμενικού) καταγράφει αύξηση βεβαίωσης παραβάσεων περίπου 61%, με 307 παραβάσεις και με ύψος προστίμων 26.870 ευρώ (αύξηση 167%).

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Την περσινή χρονιά ολοκληρώθηκε επίσης και ενδελεχής έλεγχος - καταγραφή των παρεμβάσεων που έγιναν μέσα στα όρια του αιγιαλού και της παραλίας από καταστήματα και επιχειρήσεις. Με το που διαπιστωνόταν μια παράβαση άμεσα ξεκινούσε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και ενημέρωση της Εισαγγελίας Καλαμάτας και των συναρμόδιων υπηρεσιών. Παραβάσεις καταγράφηκαν από την Λιμενική Αστυνομία σε όλα τα όρια αστυνομικής αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, από το Ακρωτήριο Ακρίτας έως τις απόκρημνες εσχατιές της Χοτάσιας στην Μεσσηνιακή Μάνη. Ειδικότερα καταγράφηκαν, βεβαιώθηκαν και επιβλήθηκαν: 188 παραβάσεις (αύξηση 10%), 231 αποφάσεις (αύξηση 30%), 230.440 ευρώ κυρώσεις (αύξηση 167%). Η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στο τμήμα αιγιαλού με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων να φτάνει τα 149.900 ευρώ (αύξηση 247%).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

Το αγκυροβόλιο Καλαμάτας έχει να επιδείξει αυξημένη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα το Γραφείο Επιθεώρησης Πλοίων έχει διενεργήσει αυξημένους ελέγχους σε πλοία και αλιευτικά. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας έχει οριστεί ως Κύριο Γραφείο Επιθεωρήσεων (ΚΓΕ) για τις ανάγκες υλοποίησης ελέγχων των πλοίων από το κράτος λιμένα (Port State Control), με λιμάνια αρμοδιότητας εκτός από αυτό της Καλαμάτας, του Γυθείου, Κυθήρων, Μονεμβασιάς, Νεάπολης, Βοιών, Πύλου, Ελαφονήσου Λακωνίας, Διακόφτι Κυθήρων, Μεθώνης και Αγίας Πελαγίας Κυθήρων. Πέρυσι λοιπόν καταγράφηκαν 31 κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων (αύξηση 94%), με 38.549 επιβάτες (αύξηση 115%). Το σύνολο των κατάπλων πλοίων έφτασε τα 276 (αύξηση 13%) και οι επιθεωρήσεις αυξήθηκαν κατά 16%, ενώ το ύψος των προστίμων για παραβάσεις που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων ανήλθε σε 42.300 ευρώ.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Καλαμάτας, πλοίαρχο Λ.Σ. Παναγιώτη Μποτίνη «υπάρχει ασύμμετρη αυξητική τάση της παραβατικότητας σε όλους τους επιμέρους τομείς ενώ οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς η αστάθεια επεκτείνεται και στον ευρύτερο διεθνή χώρο όπου δεν υπάρχουν δυνατότητες εκτίμησης και ανάλυσης του φαινόμενου». Οι ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες αποτυπώνονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στον τομέα Ασφάλειας - Ανάκρισης, αφού πέρυσι έγιναν: 55 δικογραφίες (αύξηση 139%), 3 κατασχέσεις πλοίων, 11 κατασχέσεις κοντέινερ και 174.442.600 τεμαχίων τσιγάρων (διαφυγόντες δασμοί 31,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου), καθώς και 27 συλλήψεις μελών πληρώματος ελληνικής ρωσικής, ουκρανικής, τουρκικής, γεωργιανής και ινδικής υπηκοότητας). Οι παράτυποι μετανάστες οι οποίοι βγήκαν στις ακτές της Μεσσηνίας ήτανε 146, από τους οποίους 53 ήταν παιδιά.

Και η δραστηριότητα του Κ.Λ. Καλαμάτας δεν σταματά εδώ, καθώς πλούσιο έργο έχουν να επιδείξουν και τα Λιμενικά Τμήματα Κορώνης και Καρδαμύλης τα οποία εποπτεύει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργό είναι το Λιμεναρχείο και σε κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η συμμετοχή του στον καθαρισμό του λιμανιού της Καλαμάτας και των ακτών στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος - οπότε υπήρξε και ενημέρωση των πολιτών για θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.