Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 09:26

Πόσο φόρο θα πληρώσει φέτος ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Πόσο φόρο θα πληρώσει φέτος ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Φόρο ύψους 308.577,52 ευρώ καλείται να πληρώσει για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Καλαμάτας μετά την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης με το συνολικό φορολογικό εισόδημα να αγγίζει τις 738.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Μπούχαλη, αυτό προκύπτει από τη φορολόγηση ακινήτων (είτε αυτά έχουν ενοικιαστεί, είτε έχουν δωρεάν παραχωρηθεί), από τη λειτουργία των πάρκινγκ και από τους τόκους των καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Μπούχαλης στάθηκε ιδιαίτερα στη φορολόγηση από τα παραχωρούμενα ακίνητα προς ΝΠΔΔ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο Καλαμάτας των εγκαταστάσεων, που στεγάζουν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου βάσει των αντικειμενικών αξιών κοστολογείται στα 117.136 ευρώ και για τα οποία καλείται να πληρώσει φόρο 34.000 ευρώ. “Ας μειώσουν τους ΚΑΠ” επεσήμανε ο αντιδήμαρχος και μίλησε για την προσπάθεια της ΚΕΔΕ να πετύχει την απαλλαγή των ΟΤΑ από τη φορολόγηση επί παραχωρούμενων σε ΝΠΔΔ ακινήτων.

“Είμαστε στον Ιούλιο και ακόμα έχουμε εισπράξει μόνο τη μία από τις συνολικά 7 δόσεις από τη ΣΑΤΑ, που ανέρχεται σε 1 εκατ. για το 2016 και παρόλα αυτά δεν ανησυχούμε γιατί έχουμε αποθεματικό” είπε ο Δημήτρης Μπούχαλης και συνέχισε: “Δεν θα μας δείτε ποτέ στα κάγκελα να διαμαρτυρόμαστε για το υπουργείο, καταλαβαίνουμε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που περνάει η χώρα μας”.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός, ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και οφείλει μόνο τρέχοντα έξοδα, αλλά και στις οφειλές τρίτων προς τον δήμο, ο οποίες την τελευταία διετία έχουν, όπως είπε, μειωθεί κατά 15,49%. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, οι οφειλές τρίτων το 2013 ανέρχονταν σε 15.572.000 και το 2015 ανήλθαν στα 13.159.000, ενώ τόνισε ότι μέσα στο 2015 ο Δήμος Καλαμάτας πλήρωσε πάνω από 3 εκατ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.