Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 10:32

Χαμένη ευκαιρία βλέπει ο Νίκας για το Καλαμάτα-Ριζόμυλο 

Γράφτηκε από την

«Ας γίνει μέχρι τον Πάμισο», αν δεν πρόκειται να γίνει όλο το έργο, και ας οδηγεί στο πουθενά, ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, για το νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος με την παραλιακή χάραξη.

Απαντώντας, προχθές το βράδυ σε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Νίκας επέμεινε για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Είπε ότι «είναι καθοριστικό έργο για την ανάπτυξη» κι έκανε λόγο για «περιοχή που έχει εθνική σημασία από το Νέδοντα έως τον Πάμισο, 700 μέτρα από την παραλία». Ανέφερε ότι «αυτό το έχω εξηγήσει σε όλους τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες και το ξέρει και ο πρωθυπουργός».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «σωστά είπε ο Χαρίτσης, να δούμε αν υπάρχουν χρήματα», αλλά εκτίμησε πως «μπορεί να γίνει με το 50% του προϋπολογισμού».

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το συμφέρον της πόλης είναι η ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας, που είναι 6,5 χιλιόμετρα. Πρέπει να δούμε το συμφέρον της πόλης και του δήμου».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε για τη μελέτη βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου που θα κάνει ο "Μορέας", «μακάρι να φέρει μια αξιόπιστη πρόταση ο "Μορέας", αλλά οι ευκαιρίες είναι μια φορά».