Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 08:34

Εμπορεύματα και πινακίδες σε 150 θέσεις στάθμευσης στην Κυπαρισσία

Εμπορεύματα και πινακίδες σε 150 θέσεις στάθμευσης στην Κυπαρισσία

 

Τη συνεργασία των καταστηματαρχών της πόλης ζητεί και απαιτεί με μήνυμά του προς τα καταστήματα της περιοχής, το Τμήμα Τροχαίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, ειδικά τους θερινούς μήνες.

Σε αυτό υπογραμμίζει ότι καταλαμβάνουν με εμπορεύματα και διαφημιστικές πινακίδες μέρος του οδοστρώματος και περίπου 150 θέσεις στάθμευσης σε όλη την πόλη. Ζητεί έτσι τη συνεργασία τους και τονίζει παράλληλα ότι βάσει του ΚΟΚ προβλέπεται πρόστιμο 400 ευρώ για τους παραβάτες.

Στο σημείωμα που διανεμήθηκε σε όλα τα καταστήματα της πόλης μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Από τα βασικότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία πόλη κυρίως όταν η πόλη αυτή είναι ή επιδιώκει να γίνει τουριστικός προορισμός, είναι το κυκλοφοριακό. Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην Κυπαρισσία καθημερινά και γίνεται πιο έντονο τους θερινούς μήνες και περιόδους εορτών, απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητούμε - απαιτούμε τη συνεργασία σας. Ενας από τους λόγους που δημιουργούν το πρόβλημα είναι η τοποθέτηση από μέρους σας διαφόρων αντικειμένων (εμπορεύματα, διαφημιστικές πινακίδες, τελάρα) επί του οδοστρώματος καταλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο μέρος αυτού, εμποδίζοντας έτσι τη νόμιμη στάθμευση και γενικότερα την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Εκτιμάται ότι περί τις 150 θέσεις στάθμευσης καταλαμβάνονται καθημερινά με αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με το άρθρο 48 του ΚΟΚ απαγορεύεται η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων και προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ για τους παραβάτες. Προς αποφυγή επιβολής του ανωτέρω προστίμου από την υπηρεσία μας, κυρίως όμως προς επίλυση μέρους του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνση τυχόν αντικειμένων σας από το οδόστρωμα».

 

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία αρχείου)