Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 11:01

Δήμος Τριφυλίας: Μεγάλες εκπτώσεις και για τα μικρά έργα 

Δήμος Τριφυλίας: Μεγάλες εκπτώσεις και για τα μικρά έργα 

Μεγάλες εκπτώσεις και πολλές προσφορές, ακόμη και για μικρά έργα του Δήμου Τριφυλίας, εκδηλώθηκε από ενδιαφερόμενους εργολάβους στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας - η οποία προχώρησε σε αναθέσεις έργων, αλλά μετά τη λήψη οικονομικών προσφορών.

Για έργα προϋπολογισμού από 6 - 8.500 ευρώ οι προσφορές έφτασαν μέχρι και το 38%. Πιο συγκεκριμένα για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων Κυπαρισσίας προϋπολογισμού 6.770 ευρώ που αφορά το 3ο Νηπιαγωγείο και το ΕΠΑΛ κατατέθηκαν 7 προσφορές και την μεγαλύτερη έκπτωση προσέφερε με 36% η Παντεχνική Μεσσηνίας - Δ. Μουτσώκος. Για την συντήρηση σχολικών κτηρίων ΔΕ Γαργαλιάνων προϋπολογισμού 8.653 ευρώ που αφορά το 1ο Νηπιαγωγείο και το 1ο Δημοτικό Γαργαλιάνων όπως και το Δημοτικό Πύργου κατατέθηκαν 9 προσφορές με μεγαλύτερη έκπτωση 38% επίσης από την Παντεχνική Μεσσηνίας - Δ. Μουτσώκος. Για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων ΔΕ Αετού προϋπολογισμού 6.999 ευρώ για το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Κοπανακίου κατατέθηκαν 8 προσφορές με μεγαλύτερη έκπτωση 35% από την Ν. Παπουτές - Μέγγας ΟΕ.

Η επιτροπή επίσης αφού ενέκρινε τα πρακτικά του πρόχειρου διαγωνισμού «Τοίχοι αντιστήριξης ΤΚ Καρυών, Δημοτικής οδού Στασιού, ΤΚ Μύλων» προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, διενέργησε δημόσια κλήρωση για την ανάδειξη αναδόχου αφού υπήρχαν 3 προσφορές με το ίδιο ποσοστό έκπτωσης (31%). Ετσι με την βοήθεια της κληρωτίδας το έργο κατοχυρώθηκε στον Γεώργιο Καρακαξά.

Εγκρίθηκαν ακόμη τα πρακτικά του πρόχειρου διαγωνισμού «Ανάπλαση Κοινόχρηστων χώρων παραλιακής Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ όπου ανάδοχος είναι οι Παν. Χριστοδουλάκης - Κ. Ρούσος με έκπτωση 42%. 

Αγονος ήταν ο διαγωνισμός για το έργο «Συντήρηση πρασίνου του Δήμου» προϋπολογισμού 26.931 ευρώ, όπου όπως αναφέρθηκε από την πρόεδρο υπήρξε και μια καταγγελία που η επιτροπή του διαγωνισμού δεν την έκανε δεκτή, αφού δεν ήταν ένσταση, και την παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. 

Αγονοι ήταν και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια λογισμικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ΔΕ Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Κ.Μπ.