Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 08:37

Πολεοδόμηση Βέργας, Μαντίνειας και Αν. Παραλίας - Το Σεπτέμβριο οι αποφάσεις

Γράφτηκε από την
Πολεοδόμηση Βέργας, Μαντίνειας και Αν. Παραλίας - Το Σεπτέμβριο οι αποφάσεις

Μέσα στο Σεπτέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αναμένεται να πάρει αποφάσεις για τις πράξεις εφαρμογής της Βέργας, της Μικρής Μαντίνειας και την πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας (διάνοιξη Κρήτης).

Πρόκειται για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής του δήμου, που χρηματοδοτούνται από το δάνειο της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 1.220.000 ευρώ, τους όρους του οποίου αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, το δάνειο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για: α) Τη σύνταξη πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Ανατολικής Παραλίας (από Καρακούση έως "Φιλοξένια" και από Ναυαρίνου μέχρι την προτεινόμενη επέκταση της οδού Κρήτης (έκταση 410 στρέμματα περίπου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 410.000 ευρώ. β) Την πολεοδόμηση της περιοχής της πρώην δυτικής ΖΕΠ (Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας) που βρίσκεται μεταξύ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Δυτικής και Βόρειας Συνοικίας και της περιοχής Πλακωτά (270 στρέμματα περίπου), με προϋπολογιζόμενο κόστος 270.000 ευρώ. γ) Τη μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας (περίπου 1.315 στρέμματα), με προϋπολογιζόμενο κόστος 290.000 ευρώ. δ) Τη μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Μικρής Μαντίνειας (περίπου 1.125 στρέμματα), με προϋπολογιζόμενο κόστος 250.000 ευρώ.


NEWSLETTER