Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 15:54

Καβγάς για τη λειψυδρία στη Δημοτική Ενότητα Αιπείας

Καβγάς για τη λειψυδρία στη Δημοτική Ενότητα Αιπείας

Καταγγελίες ότι επισκέπτες σηκώθηκαν κι έφυγαν από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Αίπειας γιατί δεν είχε νερό στην περιοχή, ακούστηκαν προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης από την παράταξη Αναστασόπουλου. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης προκάλεσε τον επικεφαλής Στάθη Αναστασόπουλο να πει ονομαστικά από ποια ενοικιαζόμενα έφυγαν οι επισκέπτες. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Ντίνος Μπουρίκας παρενέβη λέγοντας ότι έγκαιρα, από το Φεβρουάριο συγκεκριμένα, η υπηρεσία είχε ενημερώσει τον κόσμο σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Αίπειας ότι δεν πρέπει να ποτίζουν, γιατί δεν είχε χιόνια και βροχές το χειμώνα οπότε το νερό της πηγής έχει κατέβει πολύ. Ανάλογες προειδοποιήσεις πήρε η ΔΕΥΑ Μεσσήνης και μέσα στο καλοκαίρι, είπε ο πρόεδρός της, ενώ έγιναν και ολιγόωρες προληπτικές διακοπές νερού. Και πρόσθεσε πως στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προβλήματα στην ύδρευση έχουν αποκατασταθεί στον Αγιο Ανδρέα και τη Νέα Κορώνη, ενώ στη Λογγά γίνονται ακόμα κάποιες διακοπές πρωί και απόγευμα, διάρκειας μιας ώρας, για εξοικονόμηση νερού. 

Το θέμα ανακίνησε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Φύκιρης, ο οποίος είπε ότι 38 οικογένειες στην Αίπεια δεν έχουν σταγόνα νερό στα σπίτια τους από τις 29 Ιουλίου. Μίλησε μάλιστα για 7 κατοίκους Αγ. Ανδρέα και Λογγά, όχι ονομαστικά, οι οποίοι ποτίζουν ελιές και η δημοτική αρχή θα έπρεπε να τους σφραγίσει τα ρολόγια. Επίσης αναφέρθηκε περίπτωση στο Κακόρευμα όπου ιδιοκτήτης πισίνας τη γέμισε αδειάζοντας τη δεξαμενή του χωριού στις 17 Αυγούστου, και την κατάσταση έσωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης πηγαίνοντας νερό στο χωριό με δικά του φορτηγά.

Ν.Κ.