Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 15:48

Αναβλήθηκε για το Νοέμβριο η δίκη Νίκα και Αθανασόπουλου για καταστήματα της Βέργας

Αναβλήθηκε για το Νοέμβριο η δίκη Νίκα και Αθανασόπουλου για καταστήματα της Βέργας

Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, επειδή το 2011 δεν σφράγισαν καταστήματα στη Βέργα, ήταν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Αθανασόπουλος.

Η υπόθεση όμως δεν εκδικάστηκε ούτε χθες λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου, ενώ η προηγούμενη αναβολή είχε δοθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο τότε αντιδήμαρχός του κατηγορήθηκαν γιατί μετά από αναφορά της Αστυνομίας δεν σφράγισαν 4 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν παραβάσεις για τη μουσική. Να σημειωθεί επίσης ότι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος είναι και οι 4 καταστηματάρχες. Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το έγγραφο της Αστυνομίας παραδόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας δύο μόλις μέρες πριν την ημερομηνία που έπρεπε να σφραγιστούν τα καταστήματα και μέχρι να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες πέρασε το καλοκαίρι και τα μαγαζιά έκλεισαν. 

Ν.Κ.