Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 19:37

Παραιτήσεις και παράπονα στην Τριφυλία

Παραιτήσεις και παράπονα στην Τριφυλία

Την παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου Τριφυλίας υπέβαλε ο Δημήτρης Κουτσούλης εκφράζοντας την αγανάκτηση και την απογοήτευσή του για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  Σημειώνει επίσης ότι «η προσβολή, η ειρωνεία, ο λουδοβικισμός και η πολιτική αντίληψη αιώνιας κυριαρχίας, αποτελούν αιχμή του πολιτικού δόρατος και οδηγά σημεία πολιτικής πυξίδας για κάποιους που κατά τα λοιπά προασπίζουν το διάλογο και τη δημοκρατία».

Με σαφείς αιχμές κατά του προέδρου Γιάννη Καλκαβούρα ανέφερε: «Με τη δικαιολογία της τήρησης ενός κανονισμού που δεν επιτρέπει το διάλογο, αφήνουμε κενολογίες, ιδεοληψίες, αερολογίες να κυριαρχούν».

Στην ίδια συνεδρίαση και μάλιστα πριν την ανακοίνωση της παραίτησης, ο πρόεδρος είχε δεχθεί βολές και από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία εισαγωγής θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση.

Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει για τον πρόεδρο -από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης- είναι ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας αναγκάστηκε να εκφράσει την στήριξή του στο πρόσωπό του τονίζοντας ότι χαίρει της εκτίμησης της πλειοψηφίας αλλά και του ιδίου. Τόνισε ότι οι περισσότερες επιθέσεις που έχει δεχθεί είναι αναίτιες και ανήθικες. 

Τόνισε ότι "και τυφλός ή κουφός να είναι κάποιος, θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι σε αυτό το χώρο γίνεται ένας γόνιμος διάλογος. Ο καθένας έχει πάρει το λόγο και έχει μιλήσει". Μάλιστα νωρίτερα ο δήμαρχος είχε επισημάνει ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλιματάκι που παρατραβά και αυτό είναι εις βάρος του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάλεσε όλους να ηρεμήσουν. "Και αν είναι να τσακωθούμε, ας είναι για θέματα ουσίας" κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Γιάννης Καλκαβούρας τόνισε ότι έχει δεχθεί πολλές ανοίκειες επιθέσεις και δημιουργούνται θέματα εκ του μη όντως, υπερασπιζόμενος τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κ.Μπ.