Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 13:56

Υπογραφή σύμβασης για τη διαχείριση σκουπιδιών των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

 

Μπήκαν χθες οι υπογραφές για την από κοινού επεξεργασία των σκουπιδιών τους, από το Δήμο Μεσσήνης και Οιχαλίας. Οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος υπέγραψαν τη σύμβαση στο γραφείο του πρώτου για την «Κατασκευή και λειτουργία μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων για την επεξεργασία των οικιακών και δημοτικών απορριμμάτων των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας».

Με την εν λόγω σύμβαση οι δύο δήμοι δεσμεύονται για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού και καταληκτικά την κατασκευή και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων. Οπως μάλιστα αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, τα παραπάνω υλοποιούνται «στα πλαίσια εκπλήρωσης των στόχων του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών και μη επικίνδυνων αποβλήτων, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της συνεργασίας για την προσωρινή διαχείριση τα τρία έτη, με δυνατότητα παράτασης αυτής κατόπιν συμφώνων αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων».

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, βάσει της σύμβασης ο κάθε δήμος θα προτείνει ένα χώρο για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας. Αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει μια αρμόδια επιτροπή, που θα καταλήξει στο ποια είναι η καταλληλότερη θέση για την τοποθέτηση της μονάδας μέσα σε ένα 10ήμερο. Η "Ε" επικοινώνησε και με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, ο οποίος δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι τοποθεσίες οι οποίες θα προταθούν. Είπε όμως ότι υπάρχουν δυο - τρία προτεινόμενα σημεία, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση. 

Ν.Κ.