Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 08:35

Τάζει μελέτες και "παγώνει" χρέη 14 εκ. ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Τάζει μελέτες και "παγώνει" χρέη 14 εκ. ο Νίκας

 

Την μπάλα στην κερκίδα πετάει συνεχώς ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος που συνεπάγονται η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η ρύθμιση του κυκλοφοριακού και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου.

Η πολιτική της... καθυστέρησης διευκολύνεται από την μικρή πίεση που ασκούν τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και οι πολίτες. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την έλλειψη συνεχούς και μεγάλης πίεσης, ο κ. Νίκας ετοιμάζεται να αναθεωρήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που η παράταξή του ψήφισε χωρίς να εφαρμόσει ποτέ, με συνέπεια να μην έχει ενταχθεί στα δέκα χρόνια της θητείας του ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο σχέδιο πόλης. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι η δημοτική αρχή είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας από το ανώτατο δικαστήριο να ακυρώσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που ή ίδια ψήφισε. Ομως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτό το αίτημα της ακύρωσης και τώρα η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να αναθεωρήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προκειμένου να μην το εφαρμόσει. 

Στο θέμα του κυκλοφοριακού η δημοτική αρχή ενώ δεν εφάρμοσε ποτέ τη μελέτη του συγκοινωνιολόγου Κωνσταντίνου Ζέκκου, την οποία ακριβοπλήρωσε με χρήματα των δημοτών, τώρα ετοιμάζεται να προκηρύξει τη σύνταξη νέας κυκλοφοριακής μελέτης χωρίς κανένας να γνωρίζει αν θα εφαρμοστεί και πότε.

Τέλος, στο θέμα των οικονομικών και ενώ οι οφειλές προς το δήμο έχουν  φτάσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ, η δημοτική αρχή δε προχωρά σε κατασχέσεις προκειμένου να αναγκάσει τους κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά πετά το μπαλάκι στην αντιπολίτευση να προτείνει μέτρα για την είσπραξη των χρεών. 

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο κ. Νίκας αποφεύγει να πάρει αποφάσεις που έχουν πολιτικό κόστος και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική όσο η αντιπολίτευση και οι πολίτες αφήνουν στο απυρόβλητο τη δημοτική αρχή. 


NEWSLETTER