Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 20:41

Μισό ευρώ η ώρα για στάθμευση στη Μεσσήνη, σύμφωνα με την εισήγηση στο Δ.Σ.

Γράφτηκε από τον
Μισό ευρώ η ώρα για στάθμευση στη Μεσσήνη, σύμφωνα με την εισήγηση στο Δ.Σ.

Την εφαρμογή ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Μεσσήνης συζήτησε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με την εισήγηση, με το συγκεκριμένο σύστημα προκύπτουν 234 θέσεις για στάθμευση επιβατικών αυτοκινήτων, ενώ τα αντίτιμα που προτείνονται είναι 50 λεπτά για τη 1 ώρα, 1 ευρώ για τις 2 ώρες και 2 ευρώ για τις 3 ώρες.
Ωστόσο θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους, ενώ για τους επισκέπττες το ανώτατο χρονικό όριο στάθμευσης προτείνεται να είναι οι 3 ώρες.
Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμόζεται τις καθημερινές 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 9 το βράδυ, καθώς επίσης τα Σάββατα, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Δωρεάν θα είναι τα απογεύματα του Σαββάτου, τις Κυριακές, τις γιορτές και τις αργίες.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ

ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάστηκε, στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης προκύπτουν 234 θέσεις επισκεπτών, 40 θέσεις δικύκλων και 32 ειδικές θέσεις (ταξί, λεωφορεία, φορτοεκφόρτωση, ΑΜΕΑ).
Οι θέσεις επισκεπτών κατανέμονται ως εξής: Πολυτεχνείου (από Κουμουνδούρου ώς Μουλαβασίλη) 34 θέσεις. Μουλαβασίλη (από Πολυτεχνείου ώς Νικολοπούλου) 36. Λοχαγού Νικολόπουλου (από Μουλαβασίλη ώς Πετρουλάκη) 9. Πάρκινγκ Ρ1 (Λοχαγού Νικολόπουλου και Πετρουλάκη) 59 θέσεις. Πετρουλάκη (από Αριστομένους ώς Σταδίου) 10. Κουμουνδούρου (από Σταδίου ώς Πολυτεχνείου) 13. Δημάρχου Δ. Κούτσικα (από Κολοκοτρώνη ώς Πολυτεχνείου) 24. Ερμού (από Δ. Φεσσά έως Πολυτεχνείου) 11. Πάρκινγκ Δασκαρόλειου 38 θέσεις.
Η κατανομή των θέσεων δικύκλων είναι: Πολυτεχνείου (από 28ης Οκτωβρίου ώς Ερμού) 11. Λοχαγού Νικολόπουλου (από Μουλαβασίλη ώς Κορώνης) 13. Λοχαγού Νικολόπουλου (μέσα στο μικρό πάρκινγκ) 16 θέσεις.
Τέλος, όσον αφορά τις ειδικές θέσεις, αυτές είναι: Πολυτεχνείου (από Παπαφλέσσα ώς Κούτσικα) 1 θέση ΑΜΕΑ. Πολυτεχνείου (στην ήδη διαμορφωμένη πιάτσα) 20 θέσεις ταξί. Πολυτεχνείου (στην πλατεία δεξιά) 1 θέση για τουριστικό λεωφορείο ή φορτοεκφόρτωση. Μουλαβασίλη (ΚΑΠΗ) 1 θέση για αποβίβαση ή λεωφορείο. Μουλαβασίλη (σούπερ μάρκετ) 1 θέση για φορτοεκφόρτωση. Σταδίου (από Πετρουλάκη ως Κουμουνδούρου) 5 θέσεις για λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ταξί. Λοχαγού Νικολόπουλου (σούπερ μάρκετ) 1 θέση για φορτοεκφόρτωση. Πάρκινγκ Δασκαρόλειου 2 θέσεις ΑΜΕΑ.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ


Στην εισήγηση αναφέρεται ότι υπάρχει πρόβλεψη έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου για μία θέση επιβατικού αυτοκινήτου, με δυνατότητα ωστόσο να αναγράφονται στην κάρτα μέχρι και δύο αριθμοί κυκλοφορίας.
Ως προς τους χρονικούς περιορισμούς, αναφέρεται στην εισήγηση ότι δεν θα ισχύουν α) για τα οχήματα που έχουν εφοδιαστεί με κάρτα μόνιμου κατοίκου και τα οποία θα σταθμεύουν στις ειδικά σημασμένες θέσεις, β) για τα οχήματα των ΑΜΕΑ, γ) για τις θέσεις που έχουν νοικιαστεί σε ετήσια βάση και δ) για τα οχήματα των αναπήρων που σταθμεύουν σε μη σημασμένη για ΑΜΕΑ θέση της ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης.
Τέλος, προτείνεται η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων να γίνεται μεταξύ 6 και 8 π.μ., 2 με 5 μ.μ. και μετά τις 9 το βράδυ. Αντίθετα, θα θεωρείται παράβαση η φορτοεκφόρτωση στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης, τις ώρες λειτουργίας της - με εξαίρεση για φορτηγά ώς 5 τόνους, που όμως θα πληρώνουν για το χώρο που καταλαμβάνουν.



NEWSLETTER