Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 21:06

Δεν πληρώνονται οι αιρετοί, για να κινηθούν τα οχήματα στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

«Στάση πληρωμών» στους αιρετούς του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για την εξόφληση τιμολογίων καυσίμων, ώστε να κινούνται τα οχήματα του δήμου. Συγκεκριμένα, με χθεσινό του έγγραφο προς την ταμειακή υπηρεσία και το τμήμα μισθοδοσίας ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σας ενημερώνουμε ότι η μισθοδοσία των αιρετών του μηνός Σεπτεμβρίου δεν θα πληρωθεί τον Οκτώβριο, αλλά τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την εξόφληση των καυσίμων του δήμου».
Απαντώντας σε ερώτημά μας για το γεγονός ότι απορριμματοφόρα του δήμου και γενικά τα μηχανήματα έχουν σχεδόν... στεγνώσει από καύσιμα και κινδυνεύουν να ακινητοποιηθούν, ο κ. Κόλλιας τόνισε:
«Το τελευταίο καιρό έχει επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση του δήμου. Από τη μια μεριά εξακολουθούν οι κατασχετήριες διαδικασίες των εργολάβων για έργα των προηγούμενων περιόδων, καθώς ο "Θησέας" έχει πάψει να πληρώνει, και δεύτερον δεν έχουν εισρεύσει στα ταμεία του δήμου τα χρήματα τα οποία βάσει του νόμου είναι δικά του, οι λεγόμενοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι. Ετσι ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου οι ΚΑΠ του Σεπτεμβρίου ακόμη δεν έχουν έρθει. Αυτό έχει καταγγελθεί από όλα τα βήματα.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάσταση είναι οι προμηθευτές του δήμου, οι οποίοι κι αυτοί έχουν χάσει την υπομονή τους λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων που αντιμετωπίζουν από την πλευρά της κυβέρνησης, να βρίσκονται σε μια συνεχή ένταση με το δήμο. Εμείς έχοντας υπόψη μας ότι είμαστε μέρος του οικονομικού πολέμου που βρίσκεται η πατρίδα προσπαθούμε με οποιοδήποτε μέσο να ανταποκριθούμε στα ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη.
Ηδη παρακάλεσα την ταμία να μην πληρωθούν οι αιρετοί για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, και τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αυτούς τους δύο μήνες να διατεθούν για την πληρωμή επειγουσών δαπανών - τουλάχιστον να κινηθούν με άνεση τα απορριμματοφόρα του δήμου μας.
Αρχίζουν να εμφανίζονται και τέτοια θέματα, καθώς οι προμηθευτές καυσίμων απαιτούν τα οφειλόμενα όχι μόνο από την τρέχουσα διαχείριση, αλλά και από την προηγούμενη. Κάθε φορά πληρώνονται κατά προτεραιότητα, δεν έχουν όμως εξοφληθεί.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που είπα, με την παρακράτηση των οφειλόμενων στους αιρετούς προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στις άμεσες ανάγκες - γιατί πάνω από όλα πρέπει να έχουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ταυτόχρονα πιέζουμε προς την κυβέρνηση να στείλει τα οφειλόμενα. Δεν ξέρω αν αυτό το συναρτά με την καταβολή της 6ης δόσης οπότε θα πάμε ακόμη πιο πίσω. Ετσι όμως οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ως κυρίαρχο ζήτημα το ότι οι θεσμοθετημένοι πόροι των δήμων όταν εισπράττονται πρέπει να κατατίθενται κατευθείαν στο ταμείο των δήμων και να μη χρειάζεται το ενδιάμεσο της κυβέρνησης».


NEWSLETTER