Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 19:07

Γιαννημάρας: "Ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών σε υποτιθέμενη ανοιχτή συνέλευση"

Γιαννημάρας: "Ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών σε υποτιθέμενη ανοιχτή συνέλευση"

Και όμως αληθινό! Συνέβη και αυτό στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Το ιστορικό έχει ως εξής: Υπάλληλος του δήμου με ενημέρωσε για την παρουσία μου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30-1-2017 και ώρα 6.30 μ.μ., χωρίς να γνωρίζει όμως ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν, για να ενημερωθώ για τους δασικούς χάρτες από υπαλλήλους του Δασαρχείου.

Οταν έφθασα στην αίθουσα αντίκρισα ένα απαράδεκτο θέαμα, τον δήμαρχο να θέλει, με δυνατές φωνές και χειρονομίες, να απομακρύνει έξω από την αίθουσα δημότες, λέγοντας ότι «εγώ εδώ κάνω κουμάντο». Εκεί μέσα στον χαλασμό έμαθα ότι είχαν κληθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα τοπικά συμβούλια, οι εκπρόσωποι των Τ.Κ., υπάλληλοι του δήμου και εκπρόσωποι κάποιων φορέων.

Παρά την παράκληση των δημοτών να παραμείνουν για να έχουν την ενημέρωση, χωρίς να μιλήσουν καθόλου, αυτό στάθηκε αδύνατο.

Εγινε ενημέρωση από κρατικό υπάλληλο και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα χωρίς να μπορεί κανείς να κάνει έστω μία μικρή τοποθέτηση.

Και εδώ ανακύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Ποιο το σκεπτικό της παρουσίας συγκεκριμένων ατόμων;

2) Με ποια κριτήρια κλήθηκαν;

3) Οι δημότες, που τους πονάει αυτό το θέμα, δεν πρέπει να ενημερωθούν από το δήμο;

4) Τι κακό θα προξενούσαν αυτοί οι δημότες που έπρεπε να φύγουν από την αίθουσα;

5) Γιατί ο δήμος κάνει ενημέρωση για το θέμα των δασικών χαρτών κεκλεισμένων των θυρών;

6) Είναι αλήθεια ότι ζητήθηκε από τον ενημερωτή να μην παρευρίσκονται στην αίθουσα δημότες;

7) Με ποιον τρόπο τηρήθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων για τις ανοιχτές συνελεύσεις και πώς έγινε η ενημέρωση;

8) Είχε ενημερωθεί από το δήμαρχο για το ποιοι μόνο θα βρίσκονται στην αίθουσα;

9) Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει τις κινήσεις του δήμου για το θέμα αυτό;

10) Πού αποσκοπεί η ενημέρωση μόνο των συγκεκριμένων ατόμων;

Και επειδή έγινε απόλυτα σαφές, γνωστό άλλωστε, ότι όπου υπάρχει ένδειξη Δ (δασική βλάστηση) στην ιδιοκτησία κάποιου αποκτά ουσιαστικά, με την ανάρτηση αυτών των χαρτών και συνιδιοκτήτη το Δασαρχείο αφού δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αποδείξει ότι τα δασικά εκ του νόμου φυτά δεν είναι δασικά, με όλες τις εν συνεχεία συνέπειες.

Ποιο λοιπόν το νόημα αυτών των ενεργειών του κ. δημάρχου; Αυτές είναι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για το μεγάλο αυτό θέμα; Θέλουν να βοηθήσουν… για να στείλουν διαβασμένους τους δημότες στο χαράτσωμα και στο ουσιαστικό χάσιμο της ιδιοκτησίας τους;

Η μείζων μειοψηφία ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. γι' αυτό το θέμα προκειμένου να παρθούν οι πρέπουσες για την περίσταση αποφάσεις. Γιατί δεν το καλείτε κ. δήμαρχε;

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Δημήτριος Γιαννημάρας