Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 21:27

Το… κράτος φταίει για τη μεταφορά των μαθητών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Ηλιόπουλο

Γράφτηκε από την
Το… κράτος φταίει για τη μεταφορά των μαθητών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Ηλιόπουλο

Τα κενά στο θεσμικό πλαίσιο και οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιοκτήτες ταξί και το ΚΤΕΛ είναι επί της ουσίας τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη μεταφορά των μαθητών τη φετινή περίοδο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Ηλιόπουλο. Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον μεγάλο αριθμό εγγραφών σε σχολεία, που δημιουργεί ανάγκη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος σε παιδιά που επί χρόνια φοιτούν σε συγκεκριμένες μονάδες και ιδίως σε ΑμεΑ, καθώς και στη μη πρόβλεψη για συνοδό σε ΑμεΑ  αλλά και σε άλλα παιδιά που αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις ακόμα και σε δρόμους μεγάλης και πυκνής κυκλοφορίας μεταξύ του οχήματος που τα μεταφέρει και του σχολείου. Παράλληλα τόνισε τις περιπτώσεις μαθητών του Μουσικού Σχολείου που μεταφέρουν ογκώδη μουσικά όργανα.
Σύμφωνα πάντως με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο 800 μαθητές κινούνται αυτή τη στιγμή με τα μαθητικά δελτία που τους εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με δημόσια μέσα. Επίσης 40 μαθητές ΑμεΑ μετακινούνται με ταξί, ενώ πραγματοποιούνται 138 μισθωμένα δρομολόγια (129 ταξί και 9 λεωφορεία) με τιμές που καθορίζονται από το υπουργείο Παιδείας. “Όπου δεν υπάρχει δυνατότητα για δρομολόγια ταξί ή λεωφορείων, τότε θα... επιστρατευθεί η έσχατη λύση, δηλαδή η επιδότηση των γονέων για τη μεταφορά των παιδιών τους” τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος. Τέλος έκανε γνωστό ότι έπειτα από διαβουλεύσεις εξασφαλίστηκε η δυνατότητα μειωμένου κατά 50% εισιτηρίου στο Υπεραστικό (όπως συνέβαινε ως τώρα και στο Αστικό) για μαθητές που λόγω χιλιομετρικής απόστασης δεν δικαιούνται μεταφορά, αλλά παρ' όλα αυτά μετακινούνται με δημόσια μέσα το πρωί για τα σχολεία και το απόγευμα για τα φροντιστήριά τους.
Εξάλλου συνάντηση για το θέμα είχε χθες και ο δήμαρχος Καλαμάτας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη ΚουκουλόπουλοNEWSLETTER