Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 07:53

Ο Χρήστος Καρύδης παραμένει αντιδήμαρχος Μεσσήνης

 

Ο Χρήστος Καρύδης παραμένει αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Μεσσήνης, ενώ η απόφαση για τους υπόλοιπους 6 αντιδημάρχους αναμένεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης.

Ειδικότερα, χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης με απόφασή του ορίζει εκ νέου αντιδήμαρχο τον Χρ. Καρύδη (χωρίς αντιμισθία). Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η θητεία του ξεκινά από σήμερα 1 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2019, μεταβιβάζοντάς του τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Ειδικότερα, υπό την ευθύνη του κ. Καρύδη θα λειτουργούν το Γραφείο ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων, της προστασίας του καταναλωτή και της χορήγησης αδειών εμπορικών και γενικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, του Τμήματος Εσόδων Περιουσίας, αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς και το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας. 

Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη συμπλήρωση των δύο ετών θητείας της δημοτικής αρχής Μεσσήνης και ενόψει των δημαιρεσιών στο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή για την ανάδειξη νέου προεδρείου και επιτροπών, θα υπάρξουν αλλαγές στο διοικητικό σχήμα - ωστόσο ο ίδιος ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης δηλώνει επίσημα ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει το νέο σχήμα με το οποίο θα πορευτεί για το υπόλοιπο της θητείας του, καθώς και το εύρος των αλλαγών. 

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ;

Σε ό,τι αφορά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για την ανάδειξη νέου προεδρείου (δημαιρεσίες), σύμφωνα με τον κ. Τσώνη δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση αν η ομάδα της πλειοψηφίας θα διατηρήσει στο προεδρείο τον Χρήστο Χριστόπουλο ή αν θα τον αντικαταστήσει. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δοκιμάστηκαν όταν τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Χρήστος Χριστόπουλος ξεκαθάρισε δημόσια ότι δεν παραιτείται, παρότι ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης αξίωσε την παραίτησή του. Ο κ. Χριστόπουλος έφτασε σε ρήξη με το δήμαρχο στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Ιουλίου, με αφορμή για την ανοικτή αντιπαράθεση το ότι ο Χρήστος Χριστόπουλος δεν έληξε τη συζήτηση για την εγκατάσταση προσφύγων στη Μακαρία, αν και ο δήμαρχος είχε αποσύρει την πρότασή του. Ο πρόεδρος αντίθετα πήρε το λόγο για να εκφράσει τις ενστάσεις του σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στη Μεσσήνη, χωρίς να υπάρχουν από πριν συγκεκριμένες εγγυήσεις από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μάλιστα ο Γιώργος Τσώνης φώναξε τότε μπροστά σε όλους στον πρόεδρο του Δ.Σ. «είσαστε πρόεδρος τώρα εκεί;», θέτοντας αμέσως μετά ζήτημα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Χρ. Χριστόπουλου. 

Ν.Κ.