Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 14:30

Απολογισμός Ηλιόπουλου για τον πολιτισμό - "Παρών" για αντιδήμαρχος!

Απολογισμός Ηλιόπουλου για τον πολιτισμό - "Παρών" για αντιδήμαρχος!

«Ο πολιτισμός ήταν στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Θα μπορούσε να είχαν γίνει περισσότερα, υπήρχαν παραλείψεις και λάθη, αλλά το ισοζύγιο έχει θετικό πρόσημο».

Αυτά επεσήμανε χθες ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος, κάνοντας απολογισμό των πρώτων 2,5 χρόνων της υφιστάμενης αυτοδιοικητικής θητείας κι ενόψει των δημαιρεσιών και των αλλαγών σε αντιδημάρχους κι επικεφαλής νομικών προσώπων που θα ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας. 

Για το τι περιμένει από τις αλλαγές, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε πως «φιλοδοξίες υπάρχουν. Οπου κληθούμε, θα δηλώσουμε παρόντες».

Ο πρόεδρος της "Φάρις" παρατήρησε ότι «τα οικονομικά ήταν η μεγαλύτερη πληγή, αλλά η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, είμαστε συνεπείς και η Επιχείρηση έχει αποκτήσει αξιοπιστία, φερεγγυότητα».

Ανέφερε ότι «καταφέραμε να μη μειωθεί, να μη χαθεί καμία μεγάλη εκδήλωση». Για το Φεστιβάλ Χορού που, όπως είπε, «πέρασε δυσκολίες με την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου και την αντικατάστασή της από την Κατερίνα Κασιούμη», ενημέρωσε ότι «φέτος οι υποχρεώσεις αποπληρώθηκαν πριν βγει η χρονιά».

Είπε ότι η δημοτική αρχή έφερε νέες εκδηλώσεις, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και το Καλαματιανό Καρναβάλι.

Για την υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης εκτίμησε ότι «δε θεωρούμε ότι ήταν ήττα, ότι χάσαμε, κερδίσαμε πάρα πολλά». Και προέτρεψε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ενώ πληροφόρησε πως το Μάιο θα έρθουν εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη και θα παρέχουν τεχνογνωσία.

Για το ΔΗΠΕΘΕΚ ανέφερε ότι «έχει κρατική επιχορήγηση μόνο 42.000 ευρώ το χρόνο, ο δήμος το κρατάει ζωντανό». Και παρατήρησε πως πρέπει να λειτουργήσει ως περιφερειακό με τη στήριξη της Περιφέρειας και των δήμων.

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «αποτελεί ανάγκη η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου στο Νέδοντα», συνέστησε «να κλείσουμε το θέμα του Μεγάρου Χορού με τον εργολάβο» κι εκτίμησε πως θα πρέπει να υπάρξει κρατική βοήθεια.

Τέλος, για τον Τομέα Εικαστικών παρατήρησε ότι πρέπει «να αποκτήσει τη δική του εκδήλωση, ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός».

 

Γ.Σ.