Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 14:40

Η εκδήλωση για το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Μεγαλόπολης και το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την δημιουργία και ανάπτυξη του  Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης.  
Νωρίτερα είχε προηγηθεί μια σύντομη περιήγηση στο χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παν. Μπούρας καλωσόρισε τους καλεσμένους και όσους παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μετά από πολλούς κόπους και προσπάθειες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δρέψουμε τους καρπούς μιας πρωτοβουλίας που ξεκινήσαμε από την προηγούμενη θητεία μας. Είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στη πόλη και σε ολόκληρο το νομό Αρκαδίας. Έκανε ειδική αναφορά στη νέα γενιά όπου στόχος του Δήμου είναι να μπορέσει να παραμείνει στον τόπο και να έχει τη δυνατότητα εξέλιξης, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ικανούς και καταρτισμένους νέους. Μίλησε με θερμά λόγια για ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη και πρόοδο στην ευρύτερη περιοχή, κόντρα στη βαθειά ύφεση που βιώνει η χώρα γενικότερα.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας όπου χαρακτήρισε την περιοχή της Μεγαλόπολης ως καταλληλότερη για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, λόγω των Οδικών Αξόνων που έχουν φέρει την Μεγαλόπολη πολύ κοντά σε μεγάλες πόλεις.
Ο κ. Μανώλης Μπαλτάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ReDePlan AE και υπεύθυνος για την εκπόνηση του σχεδίου δράσης, προέβη σε μια συνοπτική παρουσίαση του έργου και των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ″πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτό το έργο γιατί είναι προς όφελος όλων μας″.
Μετά τη παρουσίαση, δόθηκαν απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα και απορίες που είχαν προκύψει.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Θεόδωρος Ντάνος και κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Ζαφείρης Μπισιούλης, οι Αντιδήμαρχοι Μεγαλόπολης, ο Αντιπρόεδρος της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης και μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο Πρόεδρος και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Αρκαδίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεγαλόπολης καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.


Από το Δήμο Μεγαλόπολης






NEWSLETTER