Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 09:24

Ψάχνει τρόπο κατά της πεζοδρόμησης ο Νικάς για τη Ναυαρίνου

 

Απορρίπτει καταρχήν την πρόταση του τεχνικού κόσμου για πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Και ζητώντας να ληφθεί υπόψη και η γνώμη των καταστηματαρχών και των κατοίκων, τάσσεται υπέρ του συγκερασμού και της κοινής συνισταμένης και ως τέτοια θεωρεί τη μονοδρόμηση. 

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση του τεχνικού κόσμου περί πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης: α) Στο σχεδιασμό της αναβάθμισης εντάσσονται η οδός Πλαστήρα, η Ψαρών, η Μιαούλη, η Τσαμαδού, η Ναυαρίνου, καθώς και η διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου μέχρι την Κρήτης. β) Δυστυχώς, τα προβλήματα με το μάστερ πλαν του λιμανιού δεν επιτρέπουν σχεδιασμό για παρεμβάσεις νότια της Ναυαρίνου. γ) Οι απόψεις των εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου για πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές, όμως η πεζοδρόμηση αυτού του βασικού δρόμου συνδέεται και με τις απόψεις άλλων επαγγελματικών τάξεων και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται στη Ναυαρίνου, αλλά και των κατοίκων. 

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι ο συγκερασμός και η κοινή συνισταμένη αποτελούν την προσφορότερη λύση και ανέφερε πως «συνισταμένη, και πάντοτε καταρχήν, μπορεί να θεωρηθεί η μονοδρόμηση, με αποκλεισμό της στάθμευσης μέχρι την Ακρίτα και περιορισμό της μέχρι τη Βουλγαροκτόνου».
Προέτρεψε για όλα αυτά να περιμένουμε την κυκλοφοριακή μελέτη και τα συμπεράσματά της και κατέληξε πως «μέχρι τότε, καλές είναι οι απόψεις που ακούγονται και γράφονται, τις οποίες ο δήμος συγκεντρώνει και μελετά».