Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 14:46

Ο Ζαφ. Μπισιούλης για τα προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Ο Ζαφ. Μπισιούλης για τα προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Τρίπολης

Tον τελευταίο μήνα παρουσιάστηκε σχετικό πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δημοτική μας ενότητα το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του έχει σήμερα αντιμετωπιστεί. Η αιτία αυτού του  προβλήματος έχει την πιο κάτω εξήγηση.
Με δεδομένο ότι δεν είχαν παραταθεί οι συμβάσεις με τους ιδιώτες εργολάβους αποκομιδής των απορριμμάτων από τους Καποδιστριακούς Δήμους για το 2011 , δεν ήταν δυνατή εκ του νόμου η ανάθεση εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες.
Η αποκομιδή λοιπόν των απορριμμάτων σε όλο το Νέο Δήμο Τρίπολης έπρεπε να γίνει με ίδια μέσα ( δικά του απορριμματοφόρα και εργάτες ).Τα μέσα που διέθετε ο πρώην Δήμος Τρίπολης δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσουν επαρκώς τις ανάγκες του Νέου Δήμου Τρίπολης.
Με τη ρύθμιση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ του Ιουνίου του 2011 κατέστη δυνατή η ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες. Ήδη οι ιδιώτες εργολάβοι έχουν πληρωθεί για το πρώτο διάστημα της προσφοράς της εργασίας τους. Βρίσκεται δε σε εξέλιξη και η πληρωμή τους για τη μέχρι τώρα προσφερθείσα εργασία τους καθώς και η ρύθμιση της εργασίας τους μέχρι το τέλος του έτους .
Το έτος 2012 οι συμβάσεις με τους ιδιώτες εργολάβους θα γίνουν από την αρχή του έτους και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ζητάμε την κατανόηση των Δημοτών όταν καθυστερεί η αποκομιδή των απορριμμάτων είτε από απεργίες των εργαζομένων είτε από άλλα προβλήματα.
Ο Νέος Δήμος Τρίπολης καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την καθαριότητα , δεν αδιαφορεί , όμως είμαστε στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος
« Καλλικράτης» και όλα πρέπει να γίνουν από την αρχή.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ζαφείρης Δ. Μπισιούλης






NEWSLETTER