Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 20:09

Ο Δήμος Μεσσήνης στη "Βιώσιμη Πόλη" 

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Μεσσήνης στη "Βιώσιμη Πόλη" 

Τη συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στη «Βιώσιμη Πόλη», ένα δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Βασικός σκοπός του δικτύου, εξήγησε η αντιδήμαρχος, εισηγούμενη το συγκεκριμένο θέμα, είναι «ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να συγκροτούν ομάδες, να υποβάλουν και να υλοποιούν προτάσεις έργων για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όσον αφορά τους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της κυκλικής οικονομίας και της οικοκαινοτομίας».

 

ΚΑΙ ΣΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΟΡΤΗ, ΓΕΥΣΕΙΣ»

Στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Γκάζι, μεταξύ 5 και 7 Μαΐου, θα μετάσχει ο Δήμος Μεσσήνης.

Ο δήμος θα πάρει μέρος στην έκθεση -η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων- με περίπτερο, όπου θα προβάλει τα προϊόντα της περιοχής του, τα οποία, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου, «αποτελούν σημείο αναφοράς για τη φυσιογνωμία του τόπου μας και το τουριστικό μας προϊόν».


NEWSLETTER