Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 14:38

Επιστολή διαμαρτυρίας Ηλία Παναγιωτακάκου για το κλείσιμο της Α.Τ.Ε. Κροκεών

Γράφτηκε από την

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση της Α.Τ.Ε. Bank, απέστειλε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κος Παναγιωτακάκος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τόσο της δημοτικής αρχής όσο και του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με το κλείσιμο του Υποκ/τος της Α.Τ.Ε. Bank, στη Δημοτική Ενότητα Κροκεών.
Υπογραμμίζοντας ότι, «οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο ιδρυμάτων, όχι μόνο δεν προσφέρουν στην περιστολή δαπανών, αντίθετα, μεγεθύνουν δημοσιονομικά βάρη και δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών», ο κος Παναγιωτακάκος επιζητά την αναστολή της ως άνω απόφασης, με την ελπίδα, ότι στο τέλος «θα επικρατήσει η λογική και το συμφέρον των πολιτών, αλλά και της ίδιας της Α.Τ.Ε. Κροκεών», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Εκφράζοντας την πεποίθηση τόσο του Δημάρχου Ευρώτα κου Ιωάννη Γρυπιώτη όσο και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνουμε την αντίθεση – αγανάκτησή μας, σχετικά με το νέο πλήγμα, που ο δήμος μας υπέστη.
Πρόκειται για το κλείσιμο της Α.Τ.Ε. Κροκεών, όπως επίσης του Γερακίου, που καταδεικνύει την αποστροφή της κυβερνητικής πολιτικής, κυρίως όμως, της τράπεζας, προς τον αγροτικό κόσμο του δήμου μας.
Δεν είναι δυνατόν, στο πλαίσιο του Μνημονίου, να καταργούνται θεσμοί και πιστωτικά ιδρύματα, που μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εκφράσει, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, ότι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο ιδρυμάτων, όχι μόνο δεν προσφέρουν στην περιστολή δαπανών, αντίθετα, μεγεθύνουν δημοσιονομικά βάρη και δυσκολεύουν τη ζωή των συμπολιτών μας.
Το κλείσιμο της Α.Τ.Ε. Κροκεών προστίθεται στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, Δ.Ο.Υ., πιστωτικών ιδρυμάτων (Ε.Τ.Ε. Βλαχιώτη, Α.Τ.Ε. Γερακίου), ΕΛΤΑ και το Ι.Κ.Α. Σκάλας, ενώ καθώς φαίνεται, θα υπάρξει και συνέχεια.
Οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα, εκτός των δυσβάστακτων οικονομικών βαρών, που αδίκως, καλούνται να πληρώσουν, βλέπουν και τα καθημερινά εμπόδια που προστίθενται στην εξυπηρέτησή τους.
Είναι γνωστό, ότι η Α.Τ.Ε. Κροκεών εξυπηρετεί συμπολίτες μας, τεσσάρων Τοπικών Κοινοτήτων, με μεγάλη ακτίνα και ανεπαρκή συγκοινωνία.
Εκτός του αγροτικού πληθυσμού, που ανέκαθεν εμπιστευόταν ως Τράπεζά του την Α.Τ.Ε., υπάρχει γηρασμένος πληθυσμός, δύσκολα μετακινούμενος.
Επιπλέον, εκτός των ασκήσεων, επί χάρτου, για περιστολή των δαπανών και μεγιστοποίηση του κέρδους της Τράπεζας, αναρωτήθηκε κάποιος εκ των γραφειοκρατών – τεχνοκρατών, πώς θα εξυπηρετηθούν τα περήφανα γηρατειά, οι ανήμποροι και άρρωστοι συμπολίτες μας;
Αναρωτήθηκε κανείς, αν το σύνολο των συμπολιτών μας, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις του πρώην Δήμου Κροκεών, αποσύρουν τις καταθέσεις τους – γεγονός που με βεβαιότητα θα συμβεί – αν θα υπάρξει όφελος ή ζημιά για την Α.Τ.Ε.;
Παρακαλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, να υπάρξει εκ μέρους σας γενναιότητα και πολιτική βούληση, για ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απόφασης και συνέχιση της λειτουργίας της Α.Τ.Ε. Κροκεών.
Γνωρίζετε ότι, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια για την απρόσκοπτη λειτουργία της Α.Τ.Ε. Κροκεών, όπως γίνεται και σε άλλες περιοχές.
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και το συμφέρον των πολιτών, αλλά και της ίδιας της Α.Τ.Ε. Κροκεών.
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι πολίτες των Κροκεών, του Δαφνίου, του Βασιλακίου και του Λαγίου, διακρίνονται για το ήθος, την εργατικότητα, προπάντων, δε, για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τους.
Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση που εμείνετε στην άδικη απόφαση κλεισίματος της Α.Τ.Ε. Κροκεών». 

Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα
Ηλίας Παναγιωτακάκος
Μ.Ε.