Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 21:25

Οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ζήτησε ο Μπρεδήμας

Οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ζήτησε ο Μπρεδήμας

Την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καλαμάτας με ένα ποσό της τάξης των 10.000-15.000 ευρώ από τα έσοδα του κεντρικού κοιμητηρίου που διαχειρίζεται η Κοσμητεία ζήτησε χθες από την Οικονομική Επιτροπή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας. Παράλληλα αναφέρθηκε στις εικόνες αθλιότητας που παρατηρούνται εσχάτως έξω από σούπερ μάρκετ, με αστέγους να δίνουν μάχες για τα ληγμένα τρόφιμα.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής, Δημήτρη Μπούχαλη, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της “Φάρις” Νίκου Μπασακίδη για απλήρωτους εργαζόμενους από το Σεπτέμβριο. Ο κ. Μπούχαλης απάντησε ότι το θέμα έχει πλέον τακτοποιηθεί.
Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπουζιάνης, που συμμετέχει και στην Κοσμητεία του κοιμητηρίου, διευκρίνισε ότι ήδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο λαμβάνει βοήθεια μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου. Ο κ. Μπρεδήμας το επιβεβαίωσε αλλά ζήτησε να διευκρινίζεται η συνεισφορά του δήμου - την οποία άφησε να εννοηθεί ότι το περασμένο Πάσχα “οικειοποιήθηκε” η Μητρόπολη Μεσσηνίας, αναφερόμενος μάλιστα σε ποσό 17.000 ευρώ!