Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 08:15

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017: Στόχος να γίνει η Μεσσήνη μια πιο πράσινη πόλη

Γράφτηκε από την
Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017: Στόχος να γίνει η Μεσσήνη μια πιο πράσινη πόλη

 

Με στόχο να γίνει η Μεσσήνη μια πιο πράσινη πόλη, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης παρουσίασε χθες το πρωί στο Δημαρχείο το πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, για το πρόγραμμα είχε γίνει αίτηση, η οποία έγινε δεκτή από την αρμόδια επιτροπή, μαζί με τις αιτήσεις άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. "Η εποχή και η κρίση που διανύουμε μας καλούν να βρούμε νέες ισορροπίες, να θεσπίσουμε νέους κανόνες, μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, με σκοπό την ολοκληρωμένη, βιώσιμη ανάπτυξη" τόνισε και στη συνέχεια ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου που είχε την έμπνευση, αλλά και το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε για το σκοπό αυτό. 

Με αφορμή την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει το: «Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το περιβάλλον χρειάζεται εσένα!». Ο καθένας μπορεί να πάρει το ποδήλατό του και τη γλάστρα του και να συμμετέχει στις περιβαλλοντικές δράσεις, που διοργανώνει ο Δήμος αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια και να κάνουν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, διοργανώνονται παράλληλες δράσεις διασκέδασης και ενημέρωσης και θα υπάρχουν  δώρα. Την εκδήλωση στηρίζουν επιχειρήσεις της περιοχής και θα παραβρεθούν «Οι φίλοι του ποδηλάτου Μεσσήνης». Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Scialla» σε σκηνοθεσία του Francesco Bruni, την οποία διαθέτει δωρεάν το «Instituto Italiano Di Cultura» Αθήνας.   

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER