Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:03

Στο Πεταλίδι κλέβουν υλικά του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Αυξημένη συχνότητα παρουσιάζει την τελευταία εβδομάδα η κλοπή υλικών του Δήμου Μεσσήνης στην περιοχή του Πεταλιδίου, όπου χθες τα ξημερώματα κλάπηκαν ανταλλακτικά για το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης από τις αποθήκες στην είσοδο του χωριού.
Πριν μερικές ημέρες, εξ άλλου, άγνωστοι «σήκωσαν» το σύστημα πυρασφάλειας από τον τοπικό σκουπιδότοπο.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου Γιώργος Στραβόλαιμος είπε στην «Ε» ότι τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην ύπαιθρο, έξω από τα αστικά κέντρα. Οπως δήλωσε, η αστυνόμευση είναι ελλιπής λόγω της «αφαίμαξης» προσωπικού από όσα αστυνομικά τμήματα έχουν απομείνει να λειτουργούν.
Το νέο «κρούσμα» στις αποθήκες του δήμου στο Πεταλίδι προέκυψε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, όταν άγνωστοι παραβίασαν το λουκέτο στη σιδερόπορτα του κτηρίου και μπαίνοντας σε αυτό έκλεψαν μόνο τα καινούργια ανταλλακτικά που προορίζονταν για επισκευές στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης.
Οπως είπε ο αντιδήμαρχος, τη διάρρηξη αντιλήφθηκαν νωρίς χθες το πρωί, εργαζόμενοι του δήμου που πήγαν να πάρουν υλικά από τις αποθήκες, στην είσοδο του χωριού: «Οποιοι το έκαναν πήραν μόνο καινούργια υλικά -η αξία τους εκτιμάται περί τις 5.000 ευρώ- ενώ αδιαφόρησαν για τα μεταχειρισμένα ή για άλλον εξοπλισμό που επίσης υπήρχαν στις αποθήκες».
Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που ερεύνησε για δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ πήρε καταθέσεις και από τους δημοτικούς υπαλλήλους που διαπίστωσαν τη διάρρηξη και την κλοπή.
Πριν μερικές ημέρες, άγνωστοι «σήκωσαν» το σύστημα πυρασφάλειας στη χωματερή της περιοχής, απ’ όπου έκλεψαν συγκεκριμένα, τους σωλήνες, αλλά και το αντλητικό μηχάνημα: «Ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω τι θα μπορούσε να γίνει αν εκδηλωνόταν φωτιά» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια της απομείωσης των αστυνομικών δυνάμεων στην περιφέρεια της Μεσσηνίας -«από 21 άτομα που είναι η επίσημη δύναμη στο Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου έχουν μείνει μόλις 10» υποστήριξε ο Γ. Στραβόλαιμος.
Παρατήρησε δε ότι με αυτή την ελλιπή στελέχωση μόλις και μετά βίας επαρκεί το προσωπικό για τις στοιχειώδεις ημερήσιες βάρδιες, ενώ τη νύχτα -όπως είπε- υπάρχουν φορές που η βάρδια καλύπτεται από ένα μόνο άτομο: «Η ευθύνη δεν είναι της Αστυνομίας, αλλά της Πολιτείας που έχει απογυμνώσει την ύπαιθρο» κατέληξε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης.