Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 13:01

107 ενστάσεις τελικά για τη μελέτη της Βέργας (βίντεο)

107 ενστάσεις τελικά για τη μελέτη της Βέργας (βίντεο)

Τις 107 έφθασαν τελικά οι ενστάσεις για την πολεοδομική μελέτη Βέργας.

Αυτό ανακοίνωσε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, ενημερώνοντας ότι θα εξεταστούν κατά σειρά από το Δημοτικό Συμβούλιο, το τοπικό, το κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) και το υπουργείο Περιβάλλοντος και η μελέτη θα εγκριθεί τελικά με Προεδρικό Διάταγμα.

Η κ. Ντίντα παρατήρησε ότι έχουν τηρηθεί απαρέγκλιτα όλα τα τυπικά κι εξέφρασε την άποψη πως «μετά από τόσα χρόνια θα έχουμε αίσιο τέλος».

Οσον αφορά τον παραλιακό πεζόδρομο που προβλέπεται και τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, επεσήμανε ότι είναι βασική ρύθμιση, που προβλέπεται από την πολεοδομική μελέτη από το 2005. Ξεκαθάρισε πως ο παραλιακός πεζόδρομος χωροθετήθηκε στη ζώνη της παραλίας που είναι θεσμοθετημένη με ΦΕΚ και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλη ρυμοτόμηση, πέρα από τη ζώνη παραλίας.

Διαβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης, καθώς έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες με τα ρέματα.

Η αντιδήμαρχος, επίσης, πληροφόρησε ότι δε δόθηκε παράταση για ενημέρωση κι ενστάσεις, καθώς υπήρξε επαρκέστατη ενημέρωση, σύμφωνα και με τη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας.

Γ.Σ.