Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 08:33

Ρωγμές στην παράταξη Μάκαρη με αφορμή το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Ρωγμές στην παράταξη Μάκαρη με αφορμή το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

 

Ζήτημα συνοχής στη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας προέκυψε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Δύο σύμβουλοι άδειασαν τον επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Μάκαρη στο θέμα της αναβολής οριστικοποίησης της έκπτωσης του αναδόχου για το Μέγαρο Χορού, ενώ και ο τρίτος παριστάμενος προχώρησε σε δήλωση, συμφωνώντας με τον επικεφαλής, αλλά με αστερίσκο.

Γεγονός που φανερώνει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ότι στη μείζονα μειοψηφία δεν υπάρχει συνεννόηση και απουσιάζει η κοινή θέση σε διάφορα ζητήματα. Ο χρόνος θα δείξει αν η χθεσινή διαφοροποίηση ήταν ένα συγκυριακό γεγονός ή υπάρχει ζήτημα συνοχής και αμφισβήτησης του κ. Μάκαρη.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος Στάθης Σταματόπουλος διαφοροποιήθηκε από τη θέση Μάκαρη (ήταν υπέρ της έκπτωσης) και δήλωσε πως θα ψηφίσει υπέρ της παράτασης της έκπτωσης, -συμφωνώντας με τη δημοτική αρχή- κι εξηγώντας τεκμηριωμένα τους λόγους της διαφορετικής του θέσης. 

Υπέρ της αναβολής οριστικοποίησης της έκπτωσης ψήφισε και ο σύμβουλος της παράταξης Κώστας Γεωργακίλας, ενώ ο Σταμάτης Μπεχράκης δήλωσε κατά της αναβολής, αλλά είπε πως στηρίζουμε τη θέση της δημοτικής αρχής με το δικό μας τρόπο.

Να αναφέρουμε ότι νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και δεν παραβρίσκονταν κατά την ψηφοφορία οι σύμβουλοι της παράταξης Μαρία Βεργινάδη και Δημήτρης Φαββατάς, ενώ ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Γ.Σ.