Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 15:39

Κινείται ο Νίκας για τη δυσωδία στη Δυτική Παραλία μετά την κατακραυγή

Κινείται ο Νίκας για τη δυσωδία στη Δυτική Παραλία μετά την κατακραυγή

Κινητικότητα για την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τα θέματα της δυσωδίας στη Δυτική Παραλία, της απόρριψης λυμάτων σε κανάλια του ΓΟΕΒ από μεταφορείς, και του βιολογικού καθαρισμού, προανήγγειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση και σε κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης, ο δήμαρχος σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα: “Θα κάνουμε σύσκεψη με Αστυνομία - Λιμεναρχείο και θα πάμε και στον εισαγγελέα” για το θέμα της απόρριψης λυμάτων από μεταφορείς στα κανάλια του ΓΟΕΒ. “Θα πάμε όλοι μαζί στον βιολογικό, δημοσιογράφοι και εσείς (σύμβουλοι) και οι κάτοικοι, για να δούμε πώς λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση της λυματολάσπης”.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι “είμαστε καλά, πιστοποιείται ο βιολογικός που έχει εκσυγχρονιστεί” - και εκφράζοντας παράπονο, θυμήθηκε πως “μας είχε τάξει ο κ. Τσιρώνης (όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος) γρήγορη προώθηση” για τη διαχείριση της παλιάς λυματολάσπης στη ΜΟΛΑΚ.

Επανέλαβε ότι ο βιολογικός της Καλαμάτας “είναι ο μόνος βιολογικός που δέχεται λύματα από τα βυτιοφόρα, από όλη τη Μεσσηνία”, κάνοντας λόγο για υπολειτουργία των βιολογικών των άλλων δήμων. Και σημείωσε πως “πρέπει να ληφθούν μέτρα”, τόσο για το θέμα αυτό όσο και για την απόρριψη των λυμάτων στα κανάλια. Αναρωτήθηκε μάλιστα, “σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν κρατικές αρχές;”.

Γ.Σ.