Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 21:11

Μάκαρης κατά Νίκα για απορρίψεις έργων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάκαρης κατά Νίκα για απορρίψεις έργων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας επικρίνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρης, για την απόρριψη έργων σχολικών υποδομών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία είχαν προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ. 

Ο κ. Μάκαρης κατηγορεί τη δημοτική αρχή, γιατί “δεν εκπόνησε έγκαιρα ολοκληρωμένες μελέτες” για την ένταξή τους. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι δύο σημαντικά έργα σχολικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας απερρίφθησαν από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου” και αναφέρεται στα έργα του πρώην Πολυκλαδικού και στην αντιμετώπιση των σοβαρών κτηριολογικών προβλημάτων του πρώην Πολυκλαδικού του Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου στον Αρι. 

“Δυστυχώς αποδείχτηκε -για μια ακόμα φορά- ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν έχει οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική για τη διεκδίκηση έργων ΕΣΠΑ, αφού δεν εκπόνησε έγκαιρα ολοκληρωμένες  μελέτες για την ένταξη έργων σχολικών υποδομών στο ΕΣΠΑ”, παρατηρεί ο κ. Μάκαρης και σημειώνει: “Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαμε τονίσει την απουσία μελετών για έργα αθλητικών υποδομών στο Δήμο Καλαμάτας, τώρα διαπιστώνουμε ότι το ίδιο συμβαίνει και για τα έργα σχολικών υποδομών”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας καλεί τη δημοτική αρχή “να εκπονήσει -έστω και τώρα- ένα οργανωμένο σχέδιο διεκδίκησης πόρων από το ΕΣΠΑ, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη χρηματοδοτική πηγή για την κατασκευή έργων στο δήμο”.